Local

O femeie de afaceri din Iași a dat lovitura! Aceasta a reușit să câștige o sumă fabuloasă într-un termen foarte scurt. Alții nu reușesc într-o viață întreagă să câștige atâția bani!

Publicat: 29 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O femeie de afaceri din Iași a dat lovitura Aceasta a reușit să câștige o sumă fabuloasă într-un termen foarte scurt. Alții nu reușesc într-o viață întreagă să câștige atâția bani
O femeie din Iași a reușit să câștige o sumă fabuloasă într-un termen relativ scurt

O ieșeancă a reușit să câștige o sumă fabuloasă într-un termen relativ scurt. Însă aceasta a făcut-o prin metode nu tocmai legale. Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o pe Arada Stănescu la 6 ani, o lună și 10 zile de închisoare, pentru evaziune fiscală. Oamenii legii spun că ieșeanca a reușit să creeze o „gaură” de peste 2 milioane de lei la bugetul de stat

O femeie de afaceri din Iași a dat lovitura, ea reușind să câștige o sumă fabuloasă într-un termen destul de scurt. Alții nu reușesc într-o viață întreagă să câștige atâția bani! Însă femeia a făcut-o prin metode nu tocmai legale.

Așadar, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o pe Arada Stănescu la 6 ani, o lună și 10 zile de închisoare, pentru evaziune fiscală. De altfel, magistrații ieșeni au luat în calcul și alte pedepse primite anterior din partea altor instanțe din România, pentru fapte similare.

Arada Stănescu, pusă la plată de către judecătorii ieșeni

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, judecătorii ieșeni au obligat-o pe Arada Stănescu și la plata unor despăgubiri considerabile către Statul Român.

„Instanța admite acțiunea formulată de partea civilă Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală a Finanțelor Publice Iași – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Iași. Obligă pe inculpata Sănescu Arada să plătească părții civile, prin reprezentanții săi legali, suma de 2.148.097 de lei, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând obligație fiscală principală datorată”, au afirmat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. În edițiile anterioare, Cotidianul „BZI” a prezentat cazuri similare, în care membri ai clanului Stănescu au încercat să păcălească autoritățile.

Ieșeanca, acuzată de procurori de evaziune fiscală

Acest proces penal al Aradei Stănescu a început pe data de 29 mai 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au trimis-o în judecată pe femeie sub acuzația de evaziune fiscală în formă continuată. Asta, după ce femeia de afaceri din Iași a fost reținută în perioada 21 – 22 ianuarie 2016.

Conform anchetatorilor ieșeni, Arada Stănescu ar fi comis 14 infracțiuni de evaziune fiscală, iar momentul epuizării acestor infracțiuni a fost pe data de 21 august 2015. Oamenii legii au adăugat că ieșeanca ar fi creat un prejudiciu la bugetul consolidat al statului în valoare de 2.148.097 de lei. Procurorii au mai spus că femeia a reușit acest lucru prin emiterea unor facturi fictive în perioada 2013-2015. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea și obligarea la plata unor despăgubiri considerabile, judecătorii ieșeni au decis și desființarea facturilor false emise de Arada Stănescu. Acum, urmează a se vedea dacă sentința emisă de prima instanță va fi sau nu contestată. Reporterii cotidianului „BZI” au prezentat în trecut cazuri similare, de evaziune fiscală.

Adauga un comentariu