Local

O femeie din Iași a fost jefuită chiar în Policlinica Balneară. Ce pedeapsă a primit tâlharul pentru cei 150 de lei sustrași – FOTO

Publicat: 17 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O femeie din Iași a fost jefuită chiar în Policlinica Balneară. Ce pedeapsă a primit tâlharul pentru cei 150 de lei sustrași  FOTO
O femeie din Iași în vârstă de 63 de ani a fost urmărită de către Andrei Colac de când s-a urcat în autobuzul nr 28

Totul s-a întâmplat în dimineața din data de 11 octombrie 2021, când s-a urcat în autobuzul nr. 28 pentru a merge către Spitalul de Recuperare. Aceasta a fost urmărită de către un individ chiar din autobuz și a fost jefuită în Policlinica Balneară. Femeia l-a observat pe tâlhar și a încercat să-l rețină, însă a scăpat din mâinile ei. Individul a fost identificat și trimis în judecată sub aspectul săvârșirii de tâlhărie. Acesta a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare

O femeie din Iași, în vârstă de 63 de ani, a fost urmărită de Andrei Colac de când s-a urcat în autobuzul nr. 28. Aceasta se îndrepta către Policlinica Balneară, iar bărbatul i-a sustras delicat portofelul din geantă când a intrat în unitatea medicală. Deși femeia l-a observat, individul de 33 de ani a îmbrâncit-o și a fugit din apropierea locului în care se afla. Individul a primit doi ani și șase luni de închisoare

o poză cu o persoană încătușată
Judecătorii îl obligă să plătească suma de 500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate în stat

O femeie din Iași a fost jefuită chiar în Policlinica Balneară

o poză cu un magistrat
Individul este obligat să achite suma de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare

În data de 11.10.2021, în jurul orei 8:00, femeia a fost urmărită chiar din autobuz de individul ce era îmbrăcat într-un hanorac negru, cu gluga trasă pe cap.

„La ora 08:27, persoana vătămată a coborât în stația «Policlinica de Recuperare» și s-a îndreptat spre Policlinica Balneară, fiind urmărită îndeaproape de inculpat. După intrarea în unitatea medicală, la ora 08:30, persoana vătămată a urcat scările dintre parter și etajul I, în spatele acesteia și la mică distanță fiind inculpatul. În timpul urcării scărilor, inculpatul, cu o mişcare uşoară, a introdus mâna în geanta persoanei vătămate, sustrăgând din interior portofelul.

Realizând actul de deposedare, persoana vătămată s-a întors, observându-l pe inculpat în spatele ei, împrejurare în care a constatat că geanta îi era deschisă. Bănuind că i-a fost sustras portofelul din poşetă, numita l-a prins pe inculpat de geacă şi a început să strige după ajutor. Inculpatul a devenit agitat şi pentru a-şi asigura scăparea a împins victima, apoi s-a smucit cu forţă, reuşind să părăsească în fugă locul faptei”, au declarat magistrații.

În urma celor întâmplate, persoana vătămată a suferit de un atac de panică, ulterior mergând direct către organele legii pentru a lăsa totul pe seama lor. Aceștia l-au identificat pe individul care a fost acuzat de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Tâlharul a primit doi ani și șase luni de închisoare cu executare

o poză cu Penitenciarul Iași
În prezent, Andrei Colac se află în Penitenciarul din Iași

Andrei Colac este tatăl a doi copii minori, nu a fost angajat și nu este la prima infracțiune săvârșită. Acesta a mai fost condamnat pentru furt sau tâlhărie. Chiar dacă prejudiciul cauzat este unul redus, evenimentul a fost traumatizant pentru femeie.

„În ceea ce priveşte persoana inculpatului, instanţa a arătat că acesta nu se află la primul contact cu legea penală (f. 86-87 d.u.p.), deşi se observă că a intervenit reabilitarea de drept sau s-a împlinit termenul de reabilitare judecătorească cu privire la condamnările suferite anterior, avându-se în vedere și că inculpatul a fost condamnat în Norvegia, Danemarca, Marea Britanie şi Franţa pentru comiterea unor infracţiuni similare, contra patrimoniului.

A mai arătat instanţa că inculpatul s-a prevalat de dreptul la tăcere pe durata procedurii, nu are o ocupaţie sau un loc de muncă, în condiţiile în care este o persoană tânără (în vârstă de 33 ani) şi aptă de muncă, fiind tatăl a doi copii minori, conform propriilor susţineri, şi pare predispus la comiterea de infracţiuni, inclusiv prin exercitarea actelor de violenţă fizică, pentru a-și asigura sumele de bani necesare propriilor nevoi”, au transmis anchetatorii.

În prezent, Andrei Colac se află în Penitenciarul Iași. În legătură cu femeia care a fost jefuită chiar în Policlinica Balneară, judecătorii îl obligă să plătească suma de 500 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate în stat.

Adauga un comentariu