Titlurile zilei

O femeie din Iași a traumatizat un bărbat în scaun cu rotile pentru 140 de lei! Judecătorii i-au dat un an și șase luni cu executare, dar ieșeanca a contestat decizia. Ce pedeapsă finală a primit – FOTO

Publicat: 18 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O femeie din Iași a traumatizat un bărbat în scaun cu rotile pentru 140 de lei Judecătorii i-au dat un an și șase luni cu executare dar ieșeanca a contestat decizia. Ce pedeapsă finală a primit  FOTO
În data de 31 mai 2022, Ioana Georgeta Bucătaru în vârstă de 34 de ani, a început să-l lovească în față cu pumnii pe bărbatul aflat în scaun cu rotile, ca să îi sustragă banii din geacă

Ioana Georgeta Bucătaru este ieșeanca ce a traumatizat un bărbat în scaun cu rotile pentru 140 de lei. Aceasta se afla în Parcul Independenței și a zărit bărbatul în scaun cu rotile, pe care a început să-l lovească cu pumnii în mai multe zone ale corpului pentru a reuși să-i sustragă banii din buzunarul interior al gecii. A fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie și a primit un an și șase luni cu executare, dar femeia a contestat decizia anchetatorilor

Ioana Georgeta Bucătaru este necăsătorită, are cinci clase finalizate, nu a avut niciun loc de muncă și are doi copii minori, în vârstă de 17, respectiv 13 ani, de care nu se îngrijește. Unul dintre ei este plecat în Italia, iar celălalt se află sub tutela tatălui său. Femeia nu are antecedente penale în România, dar a mai fost condamnată în străinătate pentru fapte săvârșite contra patrimoniului, așa cum reiese din cazier.

În data de 31 mai 2022, Ioana Georgeta Bucătaru, în vârstă de 34 de ani, a început să-l lovească în față pe bărbatul aflat în scaun cu rotile, ca să îi sustragă banii din geacă. Femeia a profitat de vulnerabilitatea lui și l-a atacat în jurul orei 16:00.

O femeie din Iași a traumatizat un bărbat în scaun cu rotile

o poză cu mai multe persoane
După ce a avut loc deposedarea victimei, inculpata a fugit de la locul producerii evenimentului, pentru că ar fi început să simtă niște sentimente de vinovăție, teamă și disperare

Ioana Georgeta Bucătaru se cunoaște cu bărbatul în scaun cu rotile, deoarece, neavând nicio ocupație, a frecventat zona din apropierea Pieței Independenței, astfel că știa că persoana vătămată se întreține din cerșit, fiindcă nu deține nicio locuință. Aceasta l-a atacat în plină zi pe bărbat, iar evenimentul pe care l-a creat a avut un caracter traumatizant pentru bărbatul care din cauza condiției fizice nu a putut riposta în niciun fel.

„Fapta inculpatei care, la data de 31.05.2022, în intervalul orar 15:57-16:01, în timp ce se afla în Parcul Independenței, în proximitatea magazinului de piese muzicale M&C Musical Instruments Iași, prin exercitarea de acte cu violență, respectiv lovituri cu pumnii în zona feței, a deposedat persoana vătămată, persoană cu handicap locomotor, care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, de suma de 140 de lei, bani pe care îi avea în buzunarul interior al gecii, întrunește elementele constitutive ale infracţiunii de tâlhărie, prev. de art. 233 din Codul penal, cu aplicarea prevederilor art. 77, lit. e din Codul penal, întrucât infracţiunea de tâlhărie a fost săvârşită în dauna unei persoane de gen masculin, cu handicap locomotor, care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, într-un loc public, aglomerat, respectiv în proximitatea Parcului Independenței. Inculpata a profitat de starea vădită de vulnerabilitate a numitului, cauzată de infirmitatea fizică a acestuia”, au declarat magistrații ieșeni.

Procurorii ieșeni au trimis-o în judecată sub acuzația de tâlhărie calificată, unde a primit un an și șase luni de închisoare cu executare. Ioana Georgeta Bucătaru a contestat decizia, iar în data de 16.01.2023 s-a dat sentința definitivă.

Individa și-a recunoscut fapta, dar a contestat decizia anchetatorilor

După ce a avut loc deposedarea victimei, inculpata a fugit de la locul producerii evenimentului, pentru că ar fi început să simtă niște sentimente de vinovăție, teamă și disperare. Aceasta și-a recunoscut vina, însă a contestat decizia anchetatorilor. Aceștia au respins apelul formulat de Ioana Georgeta Bucătaru și s-au pronunțat că-i va rămâne pedeapsa, adică un an și șase luni de închisoare.

„Curtea de Apel, examinând cauza în cadrul efectului devolutiv creat de calea de atac formulată de inculpată și ținând cont și de dispozițiile art. 418, alin. (1), Cod de procedură penală, care consacră legislativ principiul de drept general non reformatio in peius, constată că nu pot fi identificate, în cadrul operațiunii de individualizare judiciară și în raport de criteriile prevăzute de dispozițiile art. 74, elemente pozitive, favorabile inculpatei, care să facă necesară o pedeapsă mai mică în raport de fapta concretă comisă.

Dimpotrivă, instanța de apel consideră că pedeapsa stabilită de prima instanță putea fi mai severă, având în vedere gravitatea faptei și periculozitatea inculpatei, însă s-a manifestat încredere în capacitatea inculpatei de a-și corija conduita, fiind acordată prevalență rolului educativ al pedepsei, față de cel preventiv. Pentru motivele expuse, Curtea, în baza art. 421, pct. 1, lit. b, Cod de procedură penală, va respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpată”, au mai spus judecătorii.

În prezent, ieșeanca ce a traumatizat un bărbat în scaun cu rotile se află în Penitenciarul Bacău și este obligată să achite suma de 300 de lei, reprezentând cheltuielile judiciare ocazionate de soluționarea apelului formulat.

Adauga un comentariu