Local

O femeie s-a trezit cu cuțitul la gât, în plină stradă! Agresorul a încercat să o răpească! Întreg scandalul a fost filmat de un trecător! GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 31 oct. 2020
Fred Valeriu Toader, în momentul în care a fost prins de polițiști și propus spre arestare preventivă
Fred Valeriu Toader, în momentul în care a fost prins de polițiști și propus spre arestare preventivă

Unul dintre cei mai feroce infractori din Iași a ajuns din nou în instanță. Procurorii l-au trimis ieri în judecată pe Fred Valeriu Toader, sub acuzațiile de tulburarea ordinii și liniștii publice și tentativă de lipsire de libertate. Individul este acuzat că a încercat să răpească o femeie de pe stradă

O femeie s-a trezit cu cuțitul la gât, în plină stradă! Agresorul este acuzat că ar fi încercat să o răpească! Întreg scandalul a fost filmat de un trecător, iar imaginile au ajuns la polițiști.
Astfel, ieri, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Fred Valeriu Toader, sub acuzațiile de tulburarea ordinii și liniștii publice și tentativă de lipsire de libertate. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Fred Valeriu Toader, acuzat că a încercat să răpească o femeie pe o stradă din Iași

În urmă cu câteva săptămâni, Fred Valeriu Toader a intrat din nou în atenția Poliției. Acesta a fost surprins de un trecător în timp ce punea cuțitul la gâtul unei femei și a lovit-o pe o alta. După ce imaginile în care a fost surprins incidentul au ajuns în spațiul public și martorii au sunat la 112, la Iași s-a declanșat ancheta. După ce s-a dat alarma, pentru polițiști a început o cursă contracronometru. Individul care a atacat în plină stradă trebuia prins. Oamenii legii au adunat cât de multe informații au putut despre Fred Valeriu Toader și au plecat în căutarea lui. În doar câteva ore, individul care a fugit imediat după atac era prins și dus la audieri. Fred Valeriu Toader a fost reținut, iar, a doua zi a fost prezentat în fața judecătorilor. Aceștia au decis să-l aresteze preventiv pentru 30 de zile.

Unul dintre cei mai feroce infractori din Iași

Fred Valeriu Toader are un CV infracțional impresionant. Individul în vârstă de 52 de ani a fost acuzat că a violat și sechestrat un băiat în urmă cu 21 de ani. În noaptea de 23 spre 24 iunie 1999, un băiețel a fost sechestrat în pădurea din vecinătatea triajului Socola. Potrivit anchetatorilor, individul l-a legat pe copil de mâini și de picioare cu șireturile de la adidași și i-a îndesat pământ în gură, pentru ca urletele lui de durere să nu fie auzite. După aceea, timp de mai multe ore, l-a violat, iar, mai apoi, victima a fost supusă la chinuri groaznice. Astfel, oamenii legii au susținut că, în urma teribilului incident, victima a fost internată la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului „Sfânta Maria”. Anchetatorii au stabilit că băiețelul fusese momit de agresor până la Bazar, fiind mai apoi sechestrat sub amenințarea unui cuțit.

Pus în libertate din pușcărie, după ce s-a automutilat

Cunoscut și pentru alte infracțiuni cu violență, Fred Valeriu Toader a fost reținut în februarie 1999 și, mai apoi, arestat preventiv. Ulterior, el a fost liberat după ce s-a automutilat. Autoritățile au spus atunci că Toader și-a introdus colțul unei furculițe în coaste. La 2 ani de la producerea incidentului, individul nu a dat semne că s-ar fi îndreptat câtuși de puțin. Acesta a fost arestat din nou pe 13 iulie 2002, pentru comiterea unor tâlhării. Pe 8 iunie 2002, ziua în amiaza mare, ieșeanul l-ar fi lovit cu palmele și pumnii pe un bărbat, în zona Podul de Piatră, după care i-a luat acestuia bicicleta tip mountain bike. La incident a intervenit un martor, însă acesta din urmă a fost și el agresat.

La audieri, individul nu a recunoscut agresiunea, ci doar că ar fi luat bicicleta. A doua faptă a avut loc pe 27 iunie 2002. Conform anchetatorilor, în dreptul Bisericii „Sfânta Vineri”, individul l-a lovit pe un bărbat cu piciorul în bărbie și i-a luat telefonul mobil. În urma agresiunii, victima a avut nevoie de 28-30 de zile de îngrijiri medicale, prezentând o fractură de mandibulă. Acum, urmează ca judecătorii să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu unul dintre cei mai feroce infractori din Iași.

Comentarii
  • Asta e un criminal e o fiară,om nu poate fi numit. Cu atatea fapte cum poate sa mai fie liber!!! Iar ea o femeie cu 2 copii si măritată cum a putut sa se implice într-o asa relație cu specimenul asta?? O parte din vina este a iei.

Adauga un comentariu