Eveniment-Social

O firma de transport isi bate joc de locuitorii unei comune

Publicat: 19 apr. 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O firma de transport isi bate joc de locuitorii unei comune
1

@ Pentru ca a obtinut monopol pe un traseu de transport cu complicitatea institutiilor statului, firma Fila Tour SRL scumpeste pretul biletelor de cate ori are chef @ S-a ajuns ca pentru un bilet Iasi – Dumesti sa perceapa un tarif exagerat, de 11,2 lei

Pentru ca institutiile statului nu-si fac treaba, unii transporatori rutieri au inceput sa-si bata joc, pur si simplu, de calatori. Oamenii sunt nevoiti uneori sa circule cu mijloace de transport supraaglomerate, ingramaditi ca niste vite. Si, in plus, pentru astfel de servicii trebuie sa plateasca preturi de lux. Locuitorii comunei Dumesti au ajuns sa plateasca pentru un drum la Iasi pretul unui bilet de calatorie pentru o excursie la munte. In urma cu aproximativ o luna, firma de transport care opereaza pe traseul Iasi – Dumesti, respectiv SC Fila Tour SRL, a scumpit tariful. Pentru un bilet Iasi – Dumesti, oamenii achita acum 11,2 lei. Asta in conditiile in care din Iasi pana la Dumesti sunt maxim 22 kilometri. Mai mult decat atat, ceilalti operatori solicita pentru curse mai scurte tarife mai mici. De exemplu, un operator practica pentru o cursa Iasi – Targu Frumos un pret de 8 lei pe un bilet. Exemplele pot continua. „Oamenii au venit la primarie sa se planga pe buna dreptate. Pretul este prea mare. Pentru curse cu o lungime similara catre celelalte comune ale judetului tariful este de maxim 8 lei. Vom face demersuri catre institutiile statului sa ia masuri. Din pacate, Primaria comunei Dumesti nu are atributii conform legii sa intervina si sa determine transportatorul sa practice un pret decent”, a spus Mihai Sabaiduc, primarul comunei Dumesti.
Acesti operatori primesc autorizatia de transport de la Consiliul Judetean. Documentul este eliberat de Serviciul Transport Judetean, condus de Petru Focsa. Cu toate acestea, Focsa, care conduce serviciul si monitorizeaza activitatea in cauza, ridica din umeri. „Noi ne ocupam doar de conditiile de transport. Nu avem alte atributii”, a spus, scurt, Focsa. Acesta este raspunsul pe care il ofera de fiecare data  cand i se pun unele intrebari legate de problemele din transportul judetean.

Adauga un comentariu