Economic Local

O firmă de transport s-a apucat de asfaltări! Contractul este pus la dispoziție de comuna Hălăucești

Publicat: 15 apr. 2020

La începutul acestei săptămâni, Primăria comunei Hălăucești a demarat o licitație pentru modernizarea unor drumuri sătești. Prevederea bugetară este de 889.657 lei, fără TVA, aproape 200.000 euro. La procedură s-a prezentat societatea Freta Spireli SRL, ce are ca obiect de activitate „transporturi rutiere de mărfuri”. Firma din Neamț este controlată de Florin Antoci. În asociere cu firma din Neamț apare și o societate din Iași, Conproiect Aky SRL, condusă de Mihaela Elena Achiței.

Ofertele au intrat în evaluare

Conform proiectului, este vizată o porțiune de drum de aproape 1,5 kilometri. Ofertele firmelor participante au intrat în evaluare.

„Luând în considerare starea de degradare a pietruirii existente, a dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor, se apreciază că starea tehnică a drumurilor este proastă și nu asigură nivelul de serviciu pentru utilizatori. Cheltuielile pentru întreținerea periodică sunt oneroase, deoarece pietruirea este contaminată permanent cu pământul adus de pe drumurile laterale. Capacitatea portantă a pietruirii existente este foarte mică, neputând suporta sarcinile transmise de autovehicule, ceea ce duce la degradare continuă, cu precădere în perioada toamnă – primăvară. Se impune modernizarea acestor drumuri, pentru asigurarea viabilității lor și crearea condițiilor de circulație pentru utilizatori. Totodată, se vor îmbunătăți și condițiile referioare la protecția mediului”, se arată în caietul de sarcini.

Adauga un comentariu