Razboi în Ucraina

O firmă din China suspendă afacerile în Rusia

Publicat: 27 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O firmă din China suspendă afacerile în Rusia
China nu mai trimite drone în Rusia

Gigantul de drone DJI Technology Co Ltd a devenit prima companie importantă din China care a suspendat afacerile din Rusia dar şi din Ucraina. Compania susține că nu dorește ca dronele create de firmă să ia parte activă în războiul din Ucraina. De altfel decizia este una destul de curioasă mai ales în contextul în care China a evitat să condamne invazia Ucrainei de către Rusia.

Rusia este în centrul scandal după ce a începutul războiul din Ucraina. Federația Rusă a primit cele mai dure sancțiuni economice din istorie. Vă aducem aminte faptul că mai toate companiile internaționale și-au suspendat activitatea în țară ca răspuns la sancțiunile economice.

O firmă din China suspendă afacerile în Rusia

Compania, care este cel mai mare producător mondial de drone de consum și industriale, a declarat într-un comunicat că își va suspenda temporar operațiunile în Rusia și Ucraina.

„DJI reevaluează intern cerințele de conformitate în diferite jurisdicții. În așteptarea revizuirii actuale, DJI va suspenda temporar toate activitățile comerciale din Rusia și Ucraina”, se arată în comunicatul său.

Miercuri, un purtător de cuvânt al DJI a declarat pentru Reuters că mișcarea nu a fost „de a face o declarație despre nicio țară, ci de a face o declarație despre principiile noastre”.

„DJI detestă orice utilizare a dronelor noastre pentru a provoca vătămări și suspendăm temporar vânzările în aceste țări pentru a ne asigura că nimeni nu folosește dronele noastre în luptă”, a spus purtătorul de cuvânt.

Armata și cetățenii ucraineni au acuzat DJI că și-a scurs datele către Rusia – firma neagă acuzația. Un purtător de cuvânt al DJI a declarat luna trecută că compania a observat imagini online care sugerau că armata rusă își folosește produsele, dar nu a putut confirma acest lucru și nu a avut nici un control asupra utilizării produselor sale.

China și Rusia par a fi aliați

Pe de altă parte, China și Rusia par să fie aliați mai ales în contextul în care comuniștii nu au condamnat invazia Ucrainei de către Rusia. Așadar, autoritățile de la Beijing au evitat să condamne Rusia pentru acțiunile din Ucraina. Ba mai mult, reprezentanții comuniști s-au opus excluderii Rusiei din ONU. În altă ordine de idei au existat acuzații că China livrează arme spre Rusia. Lucrul a fost infirmat vehement de către oficialii chinezi spunând că totul face parte din propaganda americană.

Între timp China a afirmat că își dorește să poarte un rol de mediator în conflict și a îndemnat cele două părți să discute despre pace:

„Războaiele se termină în cele din urmă. Cheia este cum să reflectăm asupra durerii, să menținem securitatea durabilă în Europa și să stabilim un mecanism de securitate european echilibrat, eficient și durabil”, a spus Wang, potrivit ministerului. „China este pregătită să joace un rol constructiv în această privință într-o poziție obiectivă”.

Faptul că o firmă din China își suspendă activitatea în Rusia ar putea fi un semnal puternic pentru oficialii de la Kremlin. De altfel, China nu dorește un conflict mondial mai ales că acest lucru ar dăuna din punct de vedere economic.

Adauga un comentariu