Economic Local

O firmă din Iași a câștigat contractul pentru extinderea canalizării din comuna Tomești! ApaVital SA va plăti contractul de 120.000 de euro

Publicat: 21 sept. 2021
Sediul companiei ApaVital din Iași
ApaVital investește în comuna Tomești. A fost semnat și contractul de lucrări

Locuitorii din comuna Tomești, județul Iași, vor beneficia de noi investiții în infrastructură. Compania de apă-canal a finalizat licitația pentru execuția lucrărilor. Comisia de evaluare a ales oferta cu prețul cel mai mic depusă de constructori pe parcursul procedurii

ApaVital SA continuă investițiile în județul Iași. Recent, compania a finalizat licitația pentru extinderea rețelei de canalizare din comuna Tomești, județul Iași, în zona Dealul Doamnei. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Alsim Invest SRL, cu sediul social în județul Iași. Valoarea finală a contractului este de 616.235 lei, fără TVA, aproape 120.000 de euro. În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 1,2 milioane lei, profit de 420.570 lei, datorii de 152.237 lei, cu un număr de opt angajați. Firma esre controlată de Doina Voroneanu. La procedură au mai participat societățile Thot Technology SRL, Lis Affair SRL, Casrep SRL, Geiger Transilvania SRL, Europartener SRL, Rekainstal Shop SRL, Saga Energy SRL – S.O.I.M. SRL, Ema Agro – Construct SRL – Cornell’s Floor SRL, dar au fost descalificate. Primăria Tomești a organizat o licitație pentru refacerea trotuarelor.

Intervenția se va realiza pe o porțiune de aproximativ 1 kilometru

ApaVital SA a impus ofertanților să respecte o serie de condiții privind transportul materialelor. Lucrările vor fi executate pe o lungime de aproximativ 1 kilometru.

„Transportul și manipularea tuburilor din PVC, ce se livrează sub formă de bare drepte, ambalate în pachete, se efectuează cu grijă, tuburile fiind împănate sau ancorate pentru reducerea riscurilor de deteriorare în timpul transportului, ferindu-le de lovituri sau zgârieturi. Se vor folosi camioane cu platforme și nu se vor utiliza lanțuri sau cabluri la manevrarea sau la legarea tuburilor. Se recomandă utilizarea benzilor textile cu lățimea minimă de 100 de mm. Dispozitivele de încărcare și manipulare utilizate vor avea părțile de contact cu tubul protejate de lemn sau polietilenă”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital a alocat o sumă importantă pentru parcul auto

Nu în ultimul rând, ApaVital SA a încheiat altă licitație pentru achiziția de accesorii și piese pentru vehiculele din dotare. Valoarea estimată a contractului este de 58.878.328 lei, fără TVA, aproape 12 milioane de euro. Licitația a fost împărțită în două loturi. Primul lot conține piese și accesorii pentru vehicule și pentru motoare de vehicule sub 3,5 tone, iar al doilea lot conține piese pentru autovehicule transport marfă sub 3,5 tone, autovehicule cu destinație specială, utilaje autopropulsate pentru lucrări, semiremorci, remorci. Primul lot a fost câștigat de societatea Romtec Austria SRL, din Iași, în timp ce al doilea lot a fost adjudecat de Romdav SRL. Valoarea finală a contractului se apropie de prevederea bugetară inițială. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru pe o perioadă de 2 ani. Un contract similar a fost semnat în trecut cu Romtec Austria.

Adauga un comentariu