Economic Local

O firmă din Suceava va reabilita drumurile din județul Iași! Comuna Țigănași a primit fonduri importante de la Compania Națională de Investiții

Publicat: 23 ian. 2021
Sediul primăriei Țigănași, județul Iași
Locuitorii din comuna Țigănași, județul Iași, vor avea drumuri moderne

Drumurile din comuna Țigănași, județul Iași, vor fi reabilitate cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. Recent, contractul de 700.000 de euro a fost semnat cu o asociere de două firme, cu sediul social în județul Suceava. 10 drumuri vor fi reabilitate

Compania Națională de Investiții (CNI) SA a finalizat, recent, licitația pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor din comuna Țigănași, județul Iași. În vara anului 2020 a fost organizată licitația pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din comună, afectată de viituri. Comisia de evaluare a stabilit că oferta cea mai bună aparține asocierii Ungureanu Trans – Bucover Proiect SRL, ambele cu sediul social în județul Suceava. Valoarea finală a contractului este de 3,2 milioane lei, fără TVA, aproximativ 700.000 de euro. Conform ultimelor date financiare, Ungureanu Trans SRL a înregistrat în anul 2019 o cifră de afaceri de 11,1 milioane lei, profit de 1 milion lei, datorii de 1,6 milioane lei și 22 angajați. Societatea este controlată de Valerică Ionel Ungureranu. Compania Națională de Investiții a lansat o serie de proceduri în județul Iași, multe dintre acestea vizând proiectele de infrastructură.

Arterele au fost afectate de viiturile din anul 2018

Contractul vizează modernizarea arterelor afectate de viiturile din anul 2018.

„În urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase ce s-au produs în perioada 14.06.2018 – 17.06.2018 pe teritoriul administrativ al Comunei Țigănași, județul Iași, s-au produs pagube însemnate datorită faptului că drumurile și podețele existente nu asigură scurgerea apelor. Astfel, în cazul unor noi calamități se vor produce inundații care vor afecta terenurile învecinate, dar și gospodăriile. De asemenea, drumurile și podețele existente vor deveni impracticabile și locuitorii deserviți de acestea vor rămâne izolați. Precizăm faptul că, în cazul producerii unui incendiu sau a unei urgențe medicale, echipajele de specialitate nu pot interveni și astfel sunt puse în pericol vieți omenești”, se arată în descrierea situației actuale.

Compania Națională de Investiții are în vedere reabilitarea unui lot de 10 drumuri

Primăria Țigănași a declarat 10 drumuri afectate de viituri, cu o lungime totală de 3,4 kilometri. Se va interveni pe aleea Câmpului, aleea Pădurii, aleea Apicultorilor, aleea Viilor, aleea Râpei etc.

„Tronsoanele au o stare de viabilitate necorespunzătoare, prezentând următoarele deficiențe: amplasamentul proiectului în cea mai mare parte este puternic degradat, partea carosabilă a drumurilor este ravenată (roasă- n.r.), pe anumite porțiuni s-au constatat deplasări ale terasamentelor, scurgerea apelor pluviale de pe platforma drumurilor și din vecinătatea acestora nu este asigurată, drumurile se prezintă înnoroite cu material sedimentar, aluvionar, caracteristicile geometrice în plan și în profil transversal nu respectă standardele și normativele în vigoare, apa stagnează pe partea carosabilă, există numeroase denivelări și gropi, geometria transversală și pantele longitudinale nu pot asigura scurgerea apelor”, se arată în caietul de sarcini.

Totodată, și Primăria Golăiești beneficiază de lucrări de infrastructură.

Adauga un comentariu