Economic Local

O ieșeancă a cumpărat decorațiuni de lux pentru Crăciun, în valoare de mii de euro. A crescut numărul clienților care apelează la specialiști pentru împodobirea casei – FOTO/VIDEO

Publicat: 22 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O ieșeancă a cumpărat decorațiuni de lux pentru Crăciun în valoare de mii de euro. A crescut numărul clienților care apelează la specialiști pentru împodobirea casei - FOTOVIDEO
Ieșenii și-au împodobit casele cu cele mai frumoase decorațiuni

O ieșeancă a plătit în jur de 2.000 de euro pentru decorațiunile de lux pentru Crăciun. În ultimii ani a crescut numărul ieșenilor care vor să-și împodobească locuințele. Una dintre cele mai căutate locații din Iași este Darlington. Clienții plătesc de la 150 de lei până la câteva mii de euro pentru a avea toată casa frumos împodobită

Perioada aceasta a anului este una aglomerată pentru persoanele care realizează ornamente și decorațiuni pentru Crăciun. A crescut numărul celor care vor să își împodobească locuințele, iar ieșenii caută cele mai frumoase coronițe sau ornamente pentru locuințele lor. Una dintre locațiile din Iași care este căutată de clienți, unde funcționează și o cafenea, este Darlington. Potrivit reprezentanților Darlington, numărul clienților este în creștere.

„Avem surprize de la an la an în privința clienților. E în continuă dezvoltare fenomenul privind decorațiunile, iar cererea e mai mare de la un an la altul. Noi eram pregătiți pentru un număr mai mic de clienți pentru că ne gândeam că din cauza scumpirilor vor renunța la decorarea locuințelor, dar am avut o surpriză plăcută. A crescut cererea pe coronițe, care se fac în funcție de dorințele clienților, oferim și consiliere.

Solicitările privind tematica pentru decorațiunile din locuințele clienților diferă. Sunt solicitări pentru ceva rustic, cu crengi de copaci, pentru ceva mai luxos, elegant, cu tot felul de obiecte din sticlă. Avem două tipologii de clienți, respectiv cei care cumpără pentru ei sau pentru cineva cunoscut”, susține Marina Curcudel, fondatorul Darlington.

O altă tânără din Iași care face ornamente și coronițe este Raluca Zaiț.

Ieșenii vor decorațiuni de lux pentru Crăciun

Cei care realizează coronițele sau ornamentele folosesc globuri, cristale, pene, îngerași sau lemn. Anul acesta, cele mai multe comenzi sunt pentru combinații de roșu și verde. Costurile sunt cuprinse între 150 de lei, echivalentul unei coronițe, și câteva mii de euro, costul unui set cu mai multe obiecte pentru decorat. Pentru a avea cea mai frumoasă casă de Crăciun, o ieșeancă a plătit aproximativ 2.000 de euro pentru decorațiuni.

„Am avut o solicitare pentru un set complex pentru decorarea locuinței, cu ghirlande, aranjament, platou, coroniță. A costat câteva mii de lei această comandă. Avem și clienți din Iași care solicită seturi cu decorațiuni de lux. Culoarea și tematica pornesc de la brad. Anul acesta nu este o anumită tematică, dar am observat că multe persoane merg pe combinații de roșu și verde.

Sunt și clienți care aleg aceeași culoare în fiecare an. Pentru decorarea locuinței vor seturi cu ghirlandă, aranjament, platou pentru masă, diverse piese decorative sau coronițe. Am avut o clientă care a vrut o coroniță pentru pus în vârful bradului, cu elemente dezordonate, ghirlande la geam, la șemineu. Clienta a ornat și un perete cu ghirlande verticale, realizate de noi. Avem o clientă care aduce an de an platoul pe care îl pune pe masă și îl redecorăm cu o tematică diversă, de vară, de primăvară, de Crăciun.

Din cauza pandemiei, când a fost numărul mare de cazuri, nu mai mergem la casa clientului, ci el comandă ce are nevoie și le montează singur. Cea mai ieftină piesă este 150 de lei, iar cea mai scumpă ajunge la 1.380 de lei”, mai spune Marina Curcudel.

Magazinul Darlington este decorat cu ursuleți de toate mărimile

Cei care trec pe lângă locația Darlington observă că este decorată diferit de la an la an. Vedetele de anul acesta sunt ursuleții.

„Noi am făcut și petreceri aniversare cu tematică de Crăciun, care au avut succes. În ceea ce privește tematica aleasă pentru decorarea locației noastre, noi o stabilim cu un an înainte, cafeneaua trece printr-un proces complex de amenajare. Povestea de anul acesta am început-o de la tematica cu ursuleți pentru botez.

Lucrând în vară la multe botezuri cu această tematică, ne-am gândit să amenajăm cafeneaua. Am folosit vreo 300 de ursuleți. Avem și ursuleți la vânzare. Aceștia costă între 80 și 180 de lei”, încheie Marina Curcudel.

Anul trecut, vitrina a fost decorată cu nuanțe de roz și gri. Decorațiunile de lux pentru Crăciun pot fi păstrate ani de zile.

Adauga un comentariu