Eveniment-Social

O lecție de patriotism oferită de elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Alexandru cel Bun

Publicat: 01 dec. 2019

În cadrul Cercului pedagogic nr. 4 pentru învățământul primar, elevii și profesorii Școlii Gimnaziale ,,ALEXANDRU CEL BUN’’ Iași au marcat ziua de  1 Decembrie printr-o serie de activități deosebite, începând cu un program artistic demn de invidiat. Pentru început, grupul folcloric Mușatini a interpretat o suită de cântece populare românești menită să ne însuflețească mândria de a trăi într-un colț de țară încărcat de o tumultoasă istorie, dar și să omagieze, cum se cuvine, Ziua Națională a României. În aceeași notă istorică, grupul micilor chitariști The artists a încântat auditoriul cu două piese deosebite. Momentele următoare au presupus o schimbare de ritm și atmosferă datorită dansurilor populare românești. Ultimul dans prezentat a fost chiar și un dans tradițional germen prezentat de formația Enzian.

Profesorii participanți de la cele 5 școli au fost apoi încântați de activitățile demonstrative desfășurate în cadrul Cercului pedagogic, sesizând profesionalismul, abnegația și patriotismul, calități demonstrate de cadrele didactice de la Școala Gimnazială ,,Alexandru cel Bun’’ Iași, chiar și prin costumele populare pe care le-au purtat cu mândrie.

La activitate a participat și domnul inspector Corneliu Constantin Ilie care a apreciat vestimentația elevilor și a profesorilor, dar și decorurile tradiționale din holul cancelariei și din sălile de clase, precizând importanța înțelegerii de către copii a semnificației zilei de 1 Decembrie încă de la clasa pregătitoare. Domnul inspector ne-a diseminat și roadele proiectului Essence (ThE SchoolS neEd ageNts of ChangE), argumentând diferențele dintre sistemul de învățământ norvegian față de cel românesc.

Toți participanții au încheiat ziua într-o notă de patriotism autentic, cu urarea: ,,La mulți ani, România !’’loading...

Adauga un comentariu