Sport

O legendă a lui Rangers, în extaz după venirea lui Ianis Hagi: „Băiatul ăsta e jucător de mare, mare clasă!”

Publicat: 13 feb. 2020

Ianis Hagi are trei meciuri jucate la Rangers, dar devine deja un idol pe Ibrox Park. A marcat un singur gol, unul crucial însă, și a demonstrat că poate fi un om de bază în trupa lui Steven Gerrard. Unul din fotbaliștii de legendă de la Rangers, Ian Ferguson, l-a lăudat și el pe mijlocașul român. „Atacul lui Rangers arată din ce în ce mai bine după venirea lui Ianis Hagi. Băiatul ăsta m-a impresionat, are niște calități tehnice de mare, mare clasă. Mi-a plăcut și ardoarea cu care se luptă pentru fiecare minge, cum vrea să se implice la fiecare fază. Îmi place că vrea să arate fanilor că-i place să joace la Rangers,” a spus Ian Ferguson, jucător care a evoluat între 1988 și 2000 pentru scoțieni.

Glasgow Rangers este clubul ideal

În acea perioadă, Rangers a cucerit de 9 ori la rând titlul – Ferguson făcea cuplu în atac cu Ally McCoist, iar echipa a fost antrenată atunci de Graeme Souness și Walter Smith.
Gică Hagi a explicat de ce Glasgow Rangers este clubul ideal pentru fiul său Ianis. Fotbalistul de 21 de ani a fost împrumutat de Genk la gruparea antrenată de Steven Gerrard, până în vară, iar „Regele” a comentat în presa străină această mutare.

„Hagi a arătat sclipiri ale talentului asociat cu numele său faimos și a înscris un gol în 3 meciuri pentru Rangers”, scriu jurnaliștii de la The Athletic, care au venit special la Constanța pentru a face interviu cu Gică Hagi.

„Îi place presiunea (n.r.- lui Ianis). S-a născut cu asta, nu e niciun fel de problemă. Dacă ești un jucător bun, trebuie să trăiești cu asta, pentru că presiunea înseamnă că fanii se așteaptă ca tu să câștigi și trebuie să trăiești cu asta zi de zi. Nu trebuie să te temi, asta ar trebui să-ți dea energie pozitivă.”, a declarat Gică Hagi, pentru The Athletic.

Atmosferă fantastică

„Rangers este clubul ideal, pentru că Ianis e tânăr și trebuie să învețe zi de zi. Rangers e un club uimitor care are cea mai bună mentalitate pe care o poți găsi. Există presiunea de a câștiga. Mentalitatea acestui club este să câștige în fiecare zi.
Îmi amintesc cele două meciuri jucate pe Ibrox, cu Steaua și Galatasaray. Atmosfera a fost fantastică – 50.000 de oameni au venit și i-au încurajat tot timpul pe jucători. A fost la fel și la meciul de miercuri. Asta îți dă o adrenalină fantastică atât ție, cât și echipei. E ca și cand ai juca în 12”, a mai afirmat „Regele”loading...

Adauga un comentariu