National

O mașină a Jandarmeriei a rămas blocată într-un șanț. Șoferul autospecialei a fost testat cu etilotestul – FOTO, VIDEO

Publicat: 29 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O mașină a Jandarmeriei a rămas blocată într-un șanț. Șoferul autospecialei a fost testat cu etilotestul - FOTO VIDEO
Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, însă maşina a fost serios avariată

O mașină a Jandarmeriei a căzut într-un șanț de pe Șoseaua Fundeni, din Capitală, acolo unde se efectuau lucrări pentru schimbarea unor țevi. În imagini se pot observa jandarmii care stau și se uită mirați la mașina care a căzut în șanț.

Cel mai probabil, şoferul autospecialei nu a observat şanţul şi a intrat cu maşina în el.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, însă maşina a fost serios avariată.

”Referitor la accidentul in care a fost implicată o mașină a Jandarneriei, facem precizarea că aceasta se deplasa pentru executarea unei misiuni în cooperare cu IPJ Ilfov în localitatea Dobroești. Pe strada Fundeni, în dreptul unor lucrări la carosabil, șoferul a pierdut controlul volanului, iar autospeciala a părăsit drumul, derapând cu partea dreaptă în șanțul cu o lățime de aproximativ 1 metru și adânc de peste 1,5 metri.

Imediat, după producerea acestui accident, șoferul autospecialei a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost zero. Niciunul dintre cei patru jandarmi, aflați în autoturism nu a avut nevoie de ingrijiri medicale. Cercetările în acest caz sunt efectuate de către lucrătorii de Poliție”, arată un comunicat al Poliției.

Accident rutier în București. O autospecială de Jandarmerie a căzut într-un șant

Astăzi, 29 noiembrie 2021, circulația rutieră într-un cartier din București a fost îngreunată, după ce o autospecială de Jandarmerie a căzut într-un șanț adânc de câțiva metri. La fața locului s-au deplasat polițiști rutieri care au dirijat traficul, polițiști criminaliști, jandarmi și echipaje ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

După ce mașina va fi ridicată și dusă pentru expertiză, jandarmii vor fi audiați pentru a se afla cu exactitate cum s-a produs accidentul. Din imaginile surprinse la fața locului se vede cum mașina a căzut pe partea dreaptă aproape în totalitate în groapa de pe prima bandă. De precizat că pe partea dinspre banda a doua nu există elemente de semnalizare, care să separe zona de șantier de restul șoselei.

Într-un cadru au fost surprinși mai mulți jandarmi care stau cu mâinile în șold și se uită la vehiculul avariat. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a declarat că mașina a căzut în șanț din cauza vremii.

Jandarmii erau în misiune și ar fi urmat să ajungă la Dobroiești, Ilfov.

Autoritățile, în momentul de față, verifică dacă lucrările erau corect semnalizate și cine este responsabil pentru ele.

Dosar penal după ce șantierul nu a fost semnalizat

Reprezentantul Brigăzii Rutiere care s-a deplasat la locul accidentului rutier a transmis faptul că s-a constatat că au existat o serie de probleme în legătură cu semnalizarea șantierului în lucru.

De asemenea, oficialul a explicat că orice lucrare este obligatoriu să fie semnalizată cu cel puțin 10 metri înainte având montate indicatoarele rutiere temporare, precum: ocolire, drum în lucru, limitare de viteză 30 km/oră și balize.

În data de 23 noiembrie 2021, Brigada Rutieră a amendat cu suma de 3.045 de lei firma care executa lucrarea, tot pentru nesemnalizarea corespunzătoare.

De reamintit faptul că s-au înregistrat mai multe cazuri asemănătoare care s-au produs în municipiul Iași, cât și în Botoșani.

Adauga un comentariu