Actualitate

O mașină bombă explodează în capitala Somaliei, ucigând cel puțin 20 de persoane

Publicat: 06 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O mașină bombă explodează în capitala Somaliei ucigând cel puțin 20 de persoane
Zeci de persoane au murit după ce o mașină bombă a explodat în Somalia

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și mai mult de 30 rănite într-o explozie cu mașina-bombă în capitala Somaliei, Mogadisciu, vineri seară, au declarat poliția și serviciile de urgență.

O mașină ambalată cu explozivi a fost detonată la porțile restaurantului Luul Yemeni de lângă port, în jurul orei 20:00, ora locală (12:00 ET), a confirmat CNN căpitanul Aden Osman, un ofițer superior de poliție din capitală.

Explozia a fost urmată de prăbuşirea unei clădiri

Explozia puternică a provocat distrugerea pe scară largă a mai multor clădiri și centre de afaceri din zonă, a adăugat Osman. Serviciile de ambulanță Aamin au confirmat că 30 de persoane au fost rănite în urma bombardamentului și au fost duse de urgență la spitalele locale.

„Pene de fum alb au acoperit orașul după explozia enormă urmată de focuri de armă”, a declarat martorul Liban Yusuf, adăugând că o clădire din apropierea amplasamentului s-a prăbușit și că se desfășoară o operațiune de salvare pentru evacuarea persoanelor prinse în dărâmături. Grupul terorist Al-Shabaab și-a revendicat atacul printr-o declarație postată pe site-urile afiliate.

Este al doilea atac asupra aceluiași restaurant din august 2020

Ultima explozie vine pe fondul unor măsuri de securitate strânse în Mogadisciu în timpul unei crize politice din cauza alegerilor întârziate. Mandatul președintelui țării Mohamed Abdullahi Farmajo a expirat pe 8 februarie, fără alegeri în timp util. Luna trecută, o altă mașină-bombă a fost detonată lângă palatul prezidențial somalian.

Al-Shabaab a fost alungat din capitala somaleză în 2011 de forțele somaleze și ale Uniunii Africane, dar grupul islamist a efectuat bombardamente cu autoturisme și atacuri cu arma în orașul de coastă.

Capitala somaleză este adesea ţinta atacurilor Al Shabaab, organizaţie islamică afiliată reţelei Al Qaida din 2012 şi care controlează zonele rurale din centrul şi sudul Somaliei.

Adauga un comentariu