Eveniment-Social

O noua aberatie a sefului CJ, Maricel Popa! Intentia scandaloasa din spatele afacerii Casei de Cultura a Studentilor. Proiectul a fost blocat in ultima clipa

Publicat: 24 sept. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O noua aberatie a sefului CJ Maricel Popa Intentia scandaloasa din spatele afacerii Casei de Cultura a Studentilor. Proiectul a fost blocat in ultima clipa
1

@ Una din institutiile de cultura din municipiul Iasi a ajuns in mijlocul unui scandal politic de proportii @ Scandalul a cuprins alte doua mari institutii din Iasi, scopul fiind preluarea activelor cladirii din zona Fundatie @ Pe fir au intrat si organizatiile studentesti din Iasi @ Totul a plecat de la seful CJ, Maricel Popa, proiectul fiind insa blocat de ceilalti alesi ai judetului

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, a dat-o din nou in bara! Nimeni nu s-ar fi asteptat sa se ajunga la un astfel de deznodamant. O institutie de cultura din Iasi a ajuns sa fie jucata ca la piata de autoritatile iesene. Casa de Cultura a Studentilor, cladire din zona Fundatie, a cazut in mijlocul unui razboi rece dintre municipalitate si Consiliul Judetean Iasi. Fara sa se gandeasca la consecinte, dand dovada de o iresponsabilitate crasa, Maricel Popa a dinamitat o institutie cu traditie in Iasi, iscand un razboi de proportii! Disperat ca sta extrem de prost in sondaje si ca are sanse minime sa mai prinda un mandat de presedinte al CJ, Maricel Popa a intrat in campanie electorala! Seful CJ s-a gandit ca daca promite ca muta Filarmonica la Casa de Cultura a Studentilor, va obtine voturile melomanilor. Maricel Popa nu s-a mai gandit insa ca decizia lui va isca un scandal urias, iar ca la mijloc este o cladire construita de studenti si pentru studentii din centrul universitar Iasi.

Consilierii judeteni au preferat sa amane luarea unei decizii in urmatoarele saptamani, insa acest lucru nu a facut decat sa starneasca o disputa intre consilierii opozitiei si conducerea institutiei. Liberalii din Consiliul Judetean Iasi au acuzat faptul ca totul nu este decat un joc politic al presedintelui Maricel Popa, cel care vrea sa duca Filarmonica de Stat "Moldova" la CCS. Pe de alta parte, Maricel Popa a acuzat faptul ca liberalii sunt in campanie electorala si ca nu fac altceva decat sa minta. "Nu mai induceti in eroare lumea. Nu suntem la PNL, la partid, ci la o sedinta a Consiliului Judetean. Nu suntem in campanie. Casa Studentilor va ramane a studentilor, nu va fi afectata niciun fel de activitate", a mentionat Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi. Consilierii judeteni ai opozitiei nu erau convinsi ca se va ajunge la acest lucru si si-au aratat in continuare indignarea, cerand ca Popa sa renunte la ideea de a schimba activitatea CCS.

In sala a fost prezent si Bogdan Crucianu, directorul CCS Iasi. Acesta a aratat ca, indiferent ce institutie, va prelua Casa Studentilor, activitatea acesteia va trebui sa ramana neschimbata. "Casa de Cultura a Studentilor a devenit un subiect fierbinte. Ar trebui ca mediul studentesc sa fie consultat, iar activitatea sa fie pastrata. Filarmonica isi desfasoara de trei ani concertele la noi. Trebuie lamurite si chestiunile legate de Casa «Bals», cu totii ne bucuram de concertele Filarmonicii. Daca vorbim din punct de vedere al investitiilor, ele sunt necesare. Am fost la Ministerul Tineretului si Sportului pentru acest lucru, Casa de Cultura a Studentilor e ultima roata la caruta si nu se gasesc bani. Daca CJ sau CL doresc sa preia CCS e foarte bine, dar nu trebuie sa se schimbe destinatia", a spus Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultura a Studentilor Iasi.

Vezi si: Scandal in cadrul sedintei de Consiliu Judetean! Maricel Popa lanseaza grave acuzatii – UPDATE

Studentii au facut scandal. Maricel Popa a fost pus la zid

Preluarea activelor CCS a starnit si nemultumirea organizatiilor pentru tineret din Iasi. "Casa de Cultura a Studentilor din Iasi, care gazduieste de zeci de ani actiuni benefice pentru întreg centrul universitar, trebuie sa-si pastreze specificul activitatii, proiectul de hotarâre fiind un real pericol în calea acestui deziderat. Filarmonica «Moldova» Iasi trebuie sa-si continue activitatea si sa ofere comunitatii iesene produsul cultural de calitate pe care ne-am obisnuit sa-l primim de atâtia ani. Problema identificarii sau renovarii unui spatiu potrivit specificului acestei institutii ar trebui sa fie preocuparea tuturor institutiilor cu putere de decizie din comunitatea noastra, conditia fiind ca acest fapt sa nu afecteze activitatea altor componente importante din orasul nostru. Problema Filarmonicii «Moldova» Iasi nu poate fi rezolvata generând o alta problema", au aratat reprezentantii organizatiilor de tineret.

Primarul Mihai Chirica a cerut si el ca alte institutii sa nu se implice inutil si sa lase CCS sa-si continue nestingherit activitatea. "Am tras un semnal de alarma. Este o nedreptate care se face unei parti importante din comunitatea ieseana. Din punctul meu de vedere, datorita faptului ca ne-am trezit la timp, acest lucru nu se va face. Este insa o palma data sever fata de intelectualitatea romaneasca. Nu trebuie sa mai cedam abuzurilor facute de-a lungul timpului de Guverne fata de institutiile de cultura si de educatie si sa sustinem punctul de vedere al ligilor studentesti in demersul lor de a-si pastra identitatea culturala. Noi suntem deschisi. Cea mai buna solutie ar fi ca edificiul si institutia sa intre intr-o coordonare sub forma unui consortiu, in care institutiile care vor sa se implice, primaria sau consiliul judetean, dar si universitatile sa se asigure ca acest imobil va ramane al studentilor. Am avut o corespondenta cu MTS, am insistat sa faca o descentralizare corecta, sa lase CCS, Sala Polivalenta, taberele in Iasi etc. la primarie, pentru ca noi suntem motorul de dezvoltare al judetului", a mentionat primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu