National

O nouă înşelătorie pe internet! Peste 10 persoane, păcălite de un tânăr din Bucureşti. Paguba: 500.000 lei

Publicat: 23 sept. 2021
Atenție! O nouă înselătorie în România

Înșelăciune uriașă pusă la cale pe Facebook de un tânăr de 32 de ani din București. Individul a escrocat cel puțin 11 gălățeni, iar paguba este aproape jumătate de milion de lei.

Bărbatul le promitea păgubiților că îi va lua în afacerea pe care pretindea că o va deschide sau că îi va recompensă din profitul pe care îl va obține. Individul a fost reținut într-un final de polițiști, însă instanța l-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Marius Istrate este acuzat ca în perioada iulie 2020 – septembrie 2021, a pus la cale mai multe infracțiuni alături de alți 16 suspecți care l-au ajutat să-și ducă planurile la bun sfârșit. Victimele erau racolate de pe rețele sociale.

”Am fost contactat de un escroc care se ocupă numai de închirieri de bunuri și le dădeam, venea, le ducea direct în amanet și după aia nu mai știam de el. Mi-a închiriat un sistem audio pe prezumția că ar fi un patron de la un local”, povestește una dintre persoanele înșelate.

Iar paguba nu a fost mică în cazul acesteia: ”Undeva la 10 mii de lei!”

O altă afacere propusă era deschiderea unei terase, iar cooptarea se făcea cu bani pentru cumpărarea celor necesare.

”M-a rugat un coleg să-l ajut să scoată niște bani de la un CAR. Eu îl giram…că o să vezi tu cine e Marius, că o să vezi tu că o să fii mulțumit, că am să fac, că am să dreg și după o perioadă de timp au început să-mi vină plicurile acasă cu citații că nu plătește, că a girat titularul. Voia să deschidă o terasă și îi trebuiau bani”, povestește o altă persoană, în cazul căreia paguba a fost de peste un miliard de lei.

11 oameni au depus reclamații la poliţie pe numele suspectului.

”Colegii mei din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, abuz de încredere, fals în înscrisuri materiale sub semnătură privată, uz de fals, amenințare și furt”, a declarat Ciprian Stoica, purtător de cuvânt IPJ Galați.

Cercetările în acest dosar continuă. Oamenii legii încearcă să afle acum dacă nu au fost și alte persoane înșelate.

Adauga un comentariu