Titlurile zilei

O nouă lovitură încasată de lumea interlopă din Iași! Procurorii DIICOT l-au legat pe fratele cunoscutului interlop Cosmos Tănase, după ce s-a îmbogățit din vânzarea escortelor de lux – Update

Publicat: 13 mai 2021
Mascații și Valter Pașniceanu, fratele lui Cosmos Tănase
Mascații în timpul unei acțiuni și Valter Pașniceanu

Fratele lui Cosmos Tănase a fost ridicat din nou de mascați. Valter se pare că a exploatat sexual mai multe tinere și a obținut sume importante de bani din asta. El a fost reținut pentru 24 de ore după o acțiune fulger. Dacă va fi găsit vinovat, va ajunge din nou în spatele gratiilor

Update: Tribunalul Iași a admis astăzi propunerea de arestare preventivă formulată pe numele lui Valter Tănase. Acesta a contestat decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Zi neagră pentru clanul condus de Cosmos Tănase. Fratele său, Valter, a fost ridicat de mascați după o acțiune fulger.
Ieri-dimineață, procurorii, împreună cu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au efectuat două percheziții domiciliare în municipiul Iași, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2014, două persoane au recrutat, fie direct, fie prin interpuși, tinere pe care le-au determinat să practice prostituția în Marea Britanie. În activitatea de recrutare a victimelor, suspecții se orientau spre tinere cărora le lipsea experiența de viață, aveau un nivel scăzut de instruire, o stare materială precară sau se aflau în situații familiale conflictuale”, au menționat ieri anchetatorii ieșeni.

Anchetatorii ieșeni: „Victimele erau cazate în diverse locuințe închiriate”

Oamenii legii au mai afirmat că tinerele erau recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care urmau să o desfășoare în Marea Britanie sau cu privire la remunerația pe care urmau să o primească.

„Victimele erau cazate inițial în locuințe din Iași, Brăila și Constanța, ulterior fiind transportate în capitala Marii Britanii, unde erau cazate în locuințe închiriate. După determinarea acestora să accepte practicarea prostituției prin folosirea violențelor, amenințărilor sau a șantajului, cei doi suspecți postau anunțuri pe mai multe site-uri de profil, o singură victimă reușind să obțină zilnic din practicarea prostituției sume cuprinse între 500 și 1.500 de lire sterline, bani însușiți aproape în totalitate de către aceștia.

Din investigațiile efectuate, a rezultat faptul că unul dintre suspecți avea rolul de lider, în Marea Britanie deținând controlul asupra unui număr de cinci imobile închiriate în zone centrale ale Londrei, unde ar fi fost exploatate mai multe victime. Cel de-al doilea suspect se ocupa de supravegherea victimelor exploatate sexual, comunica cu clienții care apelau numerele de telefon postate pe site-urile de profil, ținea evidența și colecta toate sumele de bani obținute din prostituție”, au adăugat oamenii legii.

Acord încheiat cu autoritățile din Marea Britanie, pentru prinderea ieșenilor

În vederea documentării activității infracționale desfășurată de către cei doi suspecți, pe data de 22.11.2016 a fost încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, între DIICOT și Serviciul de procuratură al Coroanei din Marea Britanie.

Au fost duse la audieri două persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Suportul financiar și logistic a fost asigurat de către Eurojust. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au încheiat anchetatorii.

De altfel, ieri după-amiază, mai multe rude ale celor doi suspecți s-au strâns în fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Comentarii
  • Peste o săptămână e liber…așa l au săltat și pe Corduneanu în acțiune fulger și se plimba nestingherit in Mercedes ..

  • Eu CIPRIAN CIOCLU dau interval la orice jmecher din Moldova ,nu fac ura de rasa pentru romani ,poate fi si tigan-rom

  • La puscarie cu borcoiul borat , sa-si scoata la produs pirandele rapanoase , care stau degeba toata ziua si caca copchii handicapati viitor delicventi.Poate vine un partid la putere si exportam in afganistan.

  • Ca bine zici John ! Sa se duca dreacu toate ciorile astea rapanoase la ei acasa, in Afganistan, Pakistan India.
    Recomand incaierare intre şatre, luati-va GÂȚII intre voi acolo. Nu mai folositi cuvantul CLANURI.

  • Asta înfunda iar pușcăria pentru aceeași fapta? “Unde nu-i cap vai de picioare” și totuși uitați ce bostan urat are și cu siguranța e și gol.

  • Sa terminat șmecheria ,panica sa instalat printre bombardieri care combinau mijărcos e nasol rău vine criza și apropo mai terminați cu clanuri ,mafia, etc nu de alta da nu e frumos sa faceți reclamă degeaba

Adauga un comentariu