Local

O nouă monedă lansată de BNR

Publicat: 12 nov. 2019

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, luni, 18 noiembrie, o monedă din argint. Aceasta va avea tema „75 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Vest din Timişoara”.

Conform comunicatului băncii centrale, aversul monedei prezintă clădirea Universităţii de Vest din Timişoara, inscripţia în arc de cerc ‘ROMANIA’, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2019”.

Pe reversul monedei este prezentată aula Universităţii de Vest din Timişoara vor avea inscripţiile în arc de cerc. ”UNIVERSITATEA DE VEST” şi „TIMISOARA”, sigla „UVT”, anii „1944-2019” şi numărul de ani aniversat „75 ANI”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor avea broşuri de prezentare redactate în limba română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, broşura de prezentare este de 375,00 lei.

Monedele din argint cu tema „75 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Vest din Timişoara” au putere circulatorie pe întreg teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din argint se realizează prin sucursalele regionale BNR. Acestea fiind la Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş.loading...

Adauga un comentariu