International

O nouă mutație a coronavirusului, de trei ori mai mortală pentru tineri

Publicat: 06 apr. 2021
Medici in laborator studiaza eprubete
O mutatie a noului coronavirus este de trei ori mai ucigatoare pentru populatia tanara

Oamenii de știință au descoperit că una dintre mutațiile noului coronavirus este de trei ori mai ucigătoare pentru populația tânără. Datele apar într-o cercetare realizată de institutul brazilian de sănătate publică Fiocruz.

O nouă variantă de coronavirus, răspândită în întreaga lume, se dovedește a fi de până la trei ori mai mortală pentru tineri, potrivit News.com.au. Noua variantă de coronavirus care străbate Brazilia și se răspândește în alte națiuni din întreaga lume, se dovedește a fi de până la trei ori mai mortală pentru tineri, potrivit cercetărilor.

De asemenea, noua tulpină se răspândește mai repede în rândul persoanelor mai tinere, cu creșteri semnificative a numărului de cazuri în rândul brazilienilor de 30 de ani (creștere de 565 la sută) sau de 40 de ani (cu 626 la sută), de la începutul lunii ianuarie, potrivit institutului brazilian de sănătate publică Fiocruz.

Virusul trece la „grupe de vârstă mai tinere”

Spre comparație, în aceeași perioadă de timp, creșterea numărului de infecții în cazul populației generale a fost mult mai mică, de 316%, sugerând că infecțiile cu noile tulpini de virus fac „o trecere la grupe de vârstă mai tinere”.

Există, de asemenea, dovezi în creștere care arată că tinerii nu numai că sunt mai predispuși să se infecteze cu noua tulpină- supranumită P.1-, ci și să moară din cauza ei, arată sursa citată .

Asociația braziliană de medicină pentru terapie intensivă a declarat că numărul de tineri între 18 și 45 de ani care necesită terapie intensivă pentru COVID-19 din februarie până în martie a acestui an a fost de trei ori mai mare decât în septembrie până în noiembrie 2020, iar decesele legate de coronavirus în acest grupa de vârstă aproape s-a dublat.

O nouă mutație a coronavirusului, descoperita

Datele au arătat o creștere masivă de 193% a deceselor legate de coronavirus pentru brazilienii cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, crescând de la 13,1% din total în primul val, la 38,5%, în al doilea val.

Medicii și asistenții medicali din Brazilia observă un număr tot mai mare de pacienți tineri cu COVID care umplu paturile de spital, uneori și de la Terapie intensivă.

„Anul trecut, am avut mai mulți pacienți vârstnici critici. Acum, este complet distinct. Avem de-a face cu un număr substanțial de pacienți severi cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani ”, a declarat pentru Al Jazeera dr. Anne Menezes de la spitalul Getulio Vargas din orașul Manaus.

Medicul de 29 de ani a spus că îi este dificil să vadă cum mor pacienți de o vârstă similară cu a lui.

„Am pierdut recent pacienți de vârsta mea. Puteam fi eu. Am luptat din greu pentru a-i salva, dar vine un moment în care trebuie să te oprești ”, a spus medicul.

Comentarii
Adauga un comentariu