National

O nouă Ordonanța de Urgență, adoptată de Guvernul Orban. Ce categorii de români sunt vizați

Publicat: 01 mai 2020

În contextul pandemiei de coronavirus din România, Guvernul Orban a aprobat o nouă Ordonanță de urgență. Astfel, s-au stabilit măsuri suplimentare în domeniul protecției sociale.

Noile măsuri adoptate în cadrul noii Ordonanțe de urgență vizează trei categorii de persoane: beneficiarii concediului și indemnizației pentru îngriirea copilului cu dizabilități până la vârsta de 7 ani; persoanele care au adoptat un copil și beneficiază de concediul și indemnizația de acomodare prevăzută de Legea nr.273/2004 privind procedura adopţiei; personalul din centrele sociale rezidențiale aflat în izolare preventivă la domiciliu, notează stiripesurse.ro.

În cazul primei categorii, Guvernul Orban a stabilit că aceste drepturi se vor asigura pe toată durata instituirii stării de urgență.

În ceea ce privește cea de-a doua categorie, noua Ordonanță de urgență prevede următoarele: persoanele care au adoptat un copil și beneficiază de concediul și indemnizația de acomodare prevăzută de Legea nr.273/2004 privind procedura adopţiei vor continua să beneficieze de aceste drepturi pe toată durata instituirii stării de urgență, mai notează sursa citată.

„Menționăm că este vorba de angajații centrelor de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, ai centrelor de îngrijire copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile”, precizează Ministerul Muncii.

Adauga un comentariu