Sport

O nouă super putere în fotbalul românesc. O echipă din Liga I a dezvoltat discret cel mai tare proiect din ultimii 30 de ani

Publicat: 31 oct. 2020
Viitorul poate deveni o super putere în fotbalul românesc
Viitorul Constanța

Sunt șanse mari ca pe harta fotbalului românesc să apară un nou pol de putere, construit pe cel mai serios proiect din România ultimilor 30 de ani. Viitorul este într-o continuă creștere, a ieșit pe profit în ultimii ani și acum ar putea trece în următoarea etapă financiară

Gică Hagi a reușit să construiască la Ovidiu cel mai serios și de succes proiect din fotbalul românesc. „Regele” a înființat un club de la zero, bazat pe academia care-i poartă numele, a luat-o de jos, a crescut în fiecare an, a luat titlul și, în doar 11 ani, s-a transformat într-una dintre echipele importante din Liga I. Acum, Viitorul Constanța ar putea deveni o super putere în fotbalul din România.

Viitorul negociază cu investitori și ar putea deveni un nou pol de putere în fotbalul românesc

Echipa lui Gică Hagi s-a impus deja în grupul echipelor importante din fotbalul românesc. Dar ar putea trece în următoarea etapă, în care să devină super putere și o candidată constantă la trofee. Stabilitatea arătată de Viitorul, dar și seriozitate cu care se lucrează la acest proiect sunt două dintre argumentele pentru care clubul a devenit interesant atât pentru sponsori, cât și pentru unii oameni de afaceri din România. De altfel, Gică Hagi a declarat în mai multe rânduri că este dispus să cedeze o parte din acțiuni unor investitori care pot duce clubul la nivelul următor de performanță.
În ultima vreme au apărut informații despre negocierile care există între Gică Hagi și omul de afaceri Dan Șucu, patronul Mobexpert, una dintre cele mai cunoscute companii din România. Discuțiile au fost confirmate de ambele părți, chiar dacă au recunoscut cu jumătate de gură.

„Nu am cumpărat acțiuni la Viitorul, că aș putea fi interesat este altceva. Dar nu există nicio tranzacție. Aș putea fi interesat, dar nu e o discuție pe care să o fac până nu ajung la o concluzie”, a recunoscut omul de afaceri.

„Bineînțeles că domnul Șucu poate fi unul dintre potențialii viitori acționari, dar acum nu știu care sunt intențiile domniei sale. Trebuie să ajungă la o concluzie, sper ca aceasta să fie una pozitivă și să dorească să vină alături de noi”, a spus Gică Popescu, cel care deține funcția de președinte al Viitorului.

Dan Șucu are o avere estimată la aproximativ 125 de milioane de euro, construită în principal din activitățile pe care le are în industria mobilei.

Viitorul, un nou pol de putere. În vară a reușit să atragă un super sponsor

Brandul pe care l-a creat Gică Hagi la Ovidiu a reușit să atragă de-a lungul timpului sponsori importanți. Poate cea mai interesantă lovitură a fost contractul pe care Viitorul l-a semnat cu Petrom. Compania deținută de OMV este printre cele mai mari din România și anul trecut a realizat un profit de aproximativ 750 de milioane de euro.
Cei de la Petrom au stat în ultimii ani departe de fotbalul românesc, mai ales după ce compania a fost cumpărată de OMV, însă proiectul lui Gică Hagi i-a convins să semneze un contract de sponsorizare. Este o dovadă că Viitorul devine ușor, dar sigur, o super putere în fotbalul românesc.

Contractul dintre Viitorul și Petrom se întinde pe o perioadă de trei ani și fosta campioană a României primește un milion de euro pentru fiecare sezon. Este unul dintre cele mai consistente contracte de sponsorizare din fotbalul românesc. Practic, doar FCSB primește mai mulți bani de la sponsorul principal, 1,5 milioane de euro pe an.

Specialiștii confirmă: Viitorul poate deveni o super putere în fotbalul românesc

Într-un interviu acordat în urmă cu un an, Lorand Balint – specialist în marketing sportiv la Publicis Sports & Entertainment – susține că Viitorul începe să devină o echipă cu fani în toată țara. Lorand Balint a remarcat că echipa lui Gică Hagi se bucură de tot mai multă susținere:

„Viitorul Constanța este un brand al României, care încet ocupă teritoriul pe care l-a lăsat liber Steaua București. Viitorul începe să aibă fani în toată țara”, a declarat Lorand Balint, într-un interviu pentru Paginademedia.ro.

Echipa înființată de Gică Hagi este printre cele mai stabile cluburi din România. „Regele” a construit un proiect în care a cheltuit doar cât și-a permis și s-a bazat mai ales pe jucătorii crescuți de el în Academie. Aceste lucruri au transformat Viitorul într-un reper în fotbalul românesc, din punct de vedere financiar.

În ultimii ani, Viitorul a ieșit constant pe profit, indiferent de locul pe care l-a ocupat în campionat. Anul trecut, fosta campioană a României a avut un profit brut de aproximativ două milioane de euro, într-o perioadă în care tot mai multe cluburi din România acuză probleme financiare. Este însă modul în care Gică Hagi vede și administrează lucrurile la Viitorul. Echipa a avut venituri totale de 14,9 milioane de euro, în timp cheltuielile s-au ridicat la 12,8 milioane de euro. Acum, dacă va reuși să atragă noi investitori, Gică Hagi ar duce clubul la următorul nivel și ar transforma Viitorul într-o super putere a fotbalului românesc.

Adauga un comentariu