Local

O oaie din Iaşi a stârnit revoltă în mediul online! Iubitorii de animale cred că va fi sacrificată – FOTO

Publicat: 04 iun. 2020

Situaţie incredibilă în Iaşi. O persoană a publicat un mesaj pe reţeaua de socializare Facebook în care anunţa că mai multe persoane de etnie rromă vor să sacrifice o oaie pentru a o face la proţap pe stradă, în plină pandemie de coronavirus. Zece ieşeni de etnie rromă vor să sacrifice un animal pentru a-l pregăti la proţap în plină stradă în văzul tuturor. Întâmplarea ar fi avut loc pe strada Toma Cozma din Iaşi. Din câte se pare, oaia nu a fost sacrificată încă. Iubitorii de animale au fost revoltaţi şi au publicat pe internet diverse comenturi. Un iubitor de animale a apelat numărul unic de urgență 112 pentru a sesiza un echipaj de poliție. Grătarele sunt interzise pe stradă, în spaţiul public. Deseori, persoanele de etnie rromă ocupa abuziv zonele din împrejurimi. În altă ordine de idei, sacrificarea animalelor prin metoda clasică este strict interzisă.

În ultimii ani România a început să se alinieze altor state europene. Legile pentru protecţia animalelor dar si amenzile au devenit un subiect de interes pentru cetățeni. Legea prin care pot fi amendaţi cei care chinuie animalele este greu de pus în aplicare, ceea ce îi face pe agresori să se simtă în siguranţă. Situația abuzurilor grave față de animale este arhicunoscută în țară. Totuși faptul că nu sunt oameni, ci doar niște vietăți lipsite de apărare nu înlătură răspunderea celor care comit astfel de fapte. Orice formă de agresiune față de necuvântătoare indiferent de motivul care conduce la acest comportament (amuzament, frustrare sau din dorința de exteriorizare a superiorității) constituie o reală problemă care poate fi cu greu controlată sau monitorizată. Din păcate numărul redus de cazuri care ajung în atenția autorităților reprezintă doar o parte ceea ce se întâmplă în realitate. Cele mai multe nu sunt raportate deoarece oamenii le consideră o normale.

 

 

Comentarii
  • Tiganii aia de acolo si-au facut un oiocei de a fura diverse animale, inclusiv caini ,le chinuie ca sa starneasca mila oamenilor si care se ofera sa le rascumpere de la ei pe diverse sume de bani. Si nu mici sume. Acum vreo 2 sapt in ace;asi era chinuit un caine si atunci cand a mers o persoana acolo i-au cerut 3 milioane. Sa facut cheta pe internet si au luat cainele. De atunci au spus ca au de unde sa mai faca rost de animale, Adica le fura.S-au invatat cu banii in felul asta. nu le mai dati ani, anuntati politia.

  • Tiganii aia de acolo si-au facut un obicei de a fura diverse animale, inclusiv caini ,le chinuie ca sa starneasca mila oamenilor si sa se ofera sa le rascumpere de la ei pe diverse sume de bani. Si nu mici sume. Acum vreo 2 sapt, in aceeasi zona era chinuit un caine si atunci cand a mers o persoana acolo i-au cerut 3 milioane. S-a facut cheta pe internet si au luat cainele de la ei. De atunci au spus ca au de unde sa mai faca rost de animale, Adica le fura.S-au invatat cu banii in felul asta. Nu le mai dati bani, anuntati politia.

Adauga un comentariu