Actualitate

O ordonanță a USR, „mărul discordiei” din cadrul coaliției de guvernare? Miza: 10.000.000.000 de euro

Publicat: 02 sept. 2021
USR PLUS
USR PLUS

Informație de ultimă oră! Este vorba despre o ordonanța de urgență cu privire la înființarea unei agenții care să aparțină de Ministerul Sănătății și care să dispună de toate spitalele, toată infrastructura, toate studiile de fezabilitate, toată consultanța. Iar în joc ar fi 10.000.000.000 de euro.

„Ministerul Sănătății a venit cu o ordonanță de urgență prin care cere ca Guvernul României s-o adopte și există nemulțumiri majore în aripa Cioloș – Vlad Voiculescu, care se află în spatele acestei ordonanțe. Și, desigur, și această doamnă (Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, n.r.) care nu face nimic altceva decât să ducă la capăt planurile celor enunțați mai sus.

Ni se prezintă exact cum trebuie să fie aceste proiecte de investiții, cu un buget de 10 miliarde de euro. Premierul Cîțu și cei de la PNL nu sunt deloc încântați și nu vor să le dea banii și nici această ordonanță celor de la USR, fiind una dintre mizele majore ale acestei dispute”, a spus Mihai Gâdea.

Ordonanța USR, scrisă în afara Ministerului Sănătății

Și acum nucleara: Un grup de experți străini ar fi discutat cum să facă ordonanța Guvernului României.

„În momentul în care o ordonanță de urgență nu este elaborată de instituțiile statului în ministere, aceasta este de interes public”, a mai spus Mihai Gâdea, care a prezentat mailul în care se regăsesc dialogurile privind opțiunile și modul în care trebuie eleborată ordonanța.

Așadar, o ordonanță care stă la baza unei instituții care ar urma să aibă la dispoziție un buget uriaș, de 10 miliarde de euro, este redactată de experți străini.

Comentarii
Adauga un comentariu