Local

O pacientă infectată cu HIV se va căsători la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Publicat: 29 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O pacientă infectată cu HIV se va căsători la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi
Peste 20 de ieșeni au ajuns la spital după ce au fost mușcați de căpușe

Medicul Florin Roșu a vorbit despre cazul pacientei infectate cu virusul HIV din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi. Amintim faptul că SIDA (sindromul imunodeficientei umane dobandite) este o afectiune provocata de virusul imunodeficientei umane, HIV, care atacă și distruge progresiv sistemul imunitar al organismului.

„O pacientă înternată în spitalul nostru cu complicații importante neurologice date de patologia HIV pe care a neglijat-o din pacate își dorește să se căsătorească cu partenerul de viață, plan pe care agravarea bolii și nevoia de tratament asistat i l-a dat peste cap. Pacienta are discernământ, este conștientă, destul de slăbită însă este sub tratament și observație asigurată de echipa noastră medicală.

Dat fiind faptul că pentru noi.. tratament înseamnă  și grijă și empatie față de pacient am făcut demersurile necesare pentru ca dorința acesteia să devină realitate chiar și în condiții de spitalizare. Din acest  motiv îl sprijinim pe cel care de 10 ani îi este alături și care își dorește să îi facă surpriza de a o lua de soție în spital iar un reprezentant de la Serviciul de stare civilă le va oficializa relația.

Pacienta este diagnosticată cu HIV de peste 20 de ani, face parte din cohorta pediatrică din anii 1990 când foarte mulți copii au contactat boala în spital și este în evidența noastră încă de atunci.

Credem că starea de bine a pacientului este un factor determinant în terapie, mai ales a pacientului cu HIV SIDA care din punct de vedere psihologic trebuie sprijinit constant pentru a lupta, pentru a nu se simți judecat și diferit într-o societate care din păcate încă arată cu degetul spre acești oameni.

Sperăm ca eforturile noastre să le aducă împlinire și bucurie sufletească”, a declarat doctorul Florin Roșu.

Adauga un comentariu