Local

O parte din familia Corduneanu rămâne după gratii! Florinel, Constantin și soțiile lor nu scapă de pedeapsă! Ce au decis magistrații în dosarul de cămătărie – FOTO/VIDEO

Publicat: 26 nov. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
O parte din familia Corduneanu rămâne după gratii Florinel Constantin și soțiile lor nu scapă de pedeapsă Ce au decis magistrații în dosarul de cămătărie - FOTOVIDEO
O parte din familia Corduneanu rămâne după gratii

Magistrații de la Tribunalul Iași au decis ca frații Corduneanu să rămână după gratii. Astfel, Florinel, Constantin și soțiile lor nu scapă de pedeapsă, măsura arestului preventiv fiind prelungită. Membrii clanului interlop au fost vizitați de mascați la începutul lunii noiembrie, în urma acuzației de cămătărie. Se pare că doar persoane despre care o parte din familia Corduneanu ar fi avut informații că sunt solvabile ar fi avut acces la împrumuturile oferite

Amintim că în urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperiți și ridicați 50.680 de euro, 33.000 de lei, 2,2 kg de aur, 2 pistoale, dintre care unul cu piper și unul de tip airsoft, 12 cuțite și săbii, spray-uri lacrimogene, 55 de telefoane mobile, documente ce ar conține evidența operațiunilor de cămătărie și acte de proprietate pentru bunuri imobile. De asemenea, a fost instituit sechestrul asigurător pe un imobil tip vilă, în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

Polițiștii și procurorii din Iași au efectuat 42 de percheziții în vederea destructurării a două grupări infracționale organizate, specializate în acordarea de bani cu camătă în municipiul Iași. Din probatoriile administrate a rezultat faptul că, la începutul anului 2021, în municipiul Iași s-ar fi constituit două grupări infracționale organizate, în scopul acordării de împrumuturi bănești, cu camătă cuprinsă între 20 și 120 la sută, uneori ajungând la 400 la sută.

O parte din familia Corduneanu rămâne după gratii

Lovitură după lovitură pentru lumea interlopă din Iași. La câteva zile după ce mascații „i-au deranjat” din nou pe frații Corduneanu, de data aceasta în legătură cu afacerile din lumea cazinoului, magistrații ieșeni le-au oferit încă o veste rea. Costel, Florinel, Constantin, Mihaela Diana și Alina Elena Filip rămân după gratii încă 30 de zile, întrucât magistrații de la Tribunalul Iași au prelungit măsura arestului preventiv.

Membrii celor două grupări infracționale organizate ar fi acordat împrumuturi cu camătă doar anumitor persoane. Astfel, următoarele categorii s-ar fi împrumutat de la membrii celor două grupări: persoane care ar deține imobile, care ar avea diverse afaceri, care ar lucra în instituții publice, care ar săvârși diverse infracțiuni și împătimiți ai jocurilor de noroc. După identificarea persoanelor pretabile acordării de împrumuturi, membrii grupării le-ar fi verificat prin diverse legături, în ceea ce privește posibilitatea acestora de a returna împrumuturile sau cea a obținerii unor importante suprafețe de teren.

Zeci de persoane au fost păgubite

În vederea realizării acestui scop, membrii grupării infracționale organizate ar fi acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi cu dobânzi semnificative, fiind identificate peste 50 de persoane vătămate.

După acordarea împrumuturilor, membrii celor două grupări infracționale ar fi început să pună presiune asupra persoanelor vătămate, în scopul recuperării sumelor împrumutate și a cametelor, ar fi recurs la amenințări cu acte de violență sau la lipsiri de libertate. Pentru a da o aparență de legalitate a împrumuturilor, membrii grupării ar fi determinat persoanele vătămate să încheie inițial contracte de împrumut, în care era trecută suma împrumutată și camăta, iar ulterior ar fi încheiat contracte de dare în plată, prin care ar fi intrat în posesia unor suprafețe importante de teren, a căror valoare depășea și de 10 ori suma împrumutată.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu o parte din familia Corduneanu.

Comentarii
Adauga un comentariu