Prima pagină » International » O provocare de pe Tiktok face victime pe banda rulantă în rândul adolescenților. Un copil de 14 ani a decedat, după ce a acceptat „One Chip Challenge”
O provocare de pe Tiktok face victime pe banda rulantă în rândul adolescenților. Un copil de 14 ani a decedat, după ce a acceptat

O provocare de pe Tiktok face victime pe banda rulantă în rândul adolescenților. Un copil de 14 ani a decedat, după ce a acceptat „One Chip Challenge”

19 mai 2024, 11:40, 3 ,
BZI.ro, în International

Specialiștii trag un semnal de alarmă, după ce în ultima perioadă au apărut tot felul de provocări pe TikTok. Una dintre ele este „One Chip Challenge”, care a ajuns și în România. Un copil de 14 ani a murit după ce a consumat un chips tortilla extrem de picant.

În Statele Unite ale Americii, a fost isterie pe TikTok, după ce tot mai mulți tineri, în special copii, au acceptat o provocare mortală devenită virală. „One Chip Challenge” a ajuns și în România.

Provocarea de pe TikTok i-a adus sfârșitul unui copil de 14 ani

Specialiștii spun că tot mai mulți tineri acceptă provocări de pe TikTok, unele dintre ele mortale. Așa s-a întâmplat și în cazul lui Harris Wolobah, un copil de 14 ani din Statele Unite ale Americii, care a acceptat provocarea „One Chip Challenge”, cea care i-a adus sfârșitul. Cei care acceptă o astfel de provocare consumă un chips tortilla extrem de picant și trebuie să reziste cât mai mult până să bea apă.

Copilul s-a plâns de dureri de stomac la câteva ore, după ce a consumat cel mai picant chips din lume. La autopsie s-a stabilit că decesul a fost provocat de cantitatea mult prea mare de extract de ardei iute, iar copilul avea deja și probleme la inimă.

Ce au spus reprezentanții companiei, după ce un copil a murit, din cauza provocării de pe TikTok

Reprezentanții companiei Paqui, cea care produce cel mai picant chips din lume, spune că produsele sunt destinate doar adulților, în niciun caz copiilor. Pe ambalaj se află și un desen cu un sicriu și este trecut și un avertisment care spune că nu le sunt adresate nici copiilor, nici cei care nu pot tolera alimentele picante.

„Am fost și suntem în continuare profund întristați de moartea lui Harris Wolobah și transmitem condoleanțe familiei și celor apropiați lui. Paqui’s One Chip Challenge a fost destinat doar adulților, cu o etichetare clară și proeminentă care evidențiază faptul că produsul nu era pentru copii sau pentru orice persoană sensibilă la alimentele picante sau care are deja probleme de sănătate”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei Paqui, Kim Metcalfe, pentru USA Today.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *