Actualitate

O româncă aflată în Grecia a fost diagnosticată cu Coronavirus! Este primul caz

Publicat: 04 iul. 2020
româncă aflată în Grecia a fost diagnosticată cu Coronavirus
româncă aflată în Grecia a fost diagnosticată cu Coronavirus

O româncă aflată în Grecia a fost diagnosticată cu Coronavirus, fiind primul caz de turist care este confirmat cu virusul din Wuhan. Aceasta se afla, împreună cu soţul ei, într-o vacanţă pe insula Creta.

O româncă aflată în Grecia a fost diagnosticată cu Coronavirus

Românca diagosticata cu coronavirus se afla împreună cu soţul ei într-o vacanţă pe insulă grecească Creta. Aceasta a fost confirmată, împreună cu soţul ei, pozitivă la infectarea cu coronavirus.. Anunţul a fost făcut sâmbăta, 4 iulie 2020 de către autorităţile din Grecia. Autorităţile sanitare din Grecia au intrat în alertă după ce testul făcut pe femeie a ieşit pozitiv. Protecţia Civilă locală şi autorităţile sanitare au acţionat în localizarea turistei din România pentru a-i transmite faptul că testul COVID-19 a ieşit pozitiv. Românca este primul caz confirmat în Grecia a unui turist străin. După mai multe căutări, femeia a fost găsită.

Grecia a impus măsuri mai dure în lupta cu coronavirus

Conform deciziei autorităţilor din Grecia, turiştii vor fi testaţi aleatoriu împotriva COVID-19 la intrarea în ţară. Pe asamblul Greciei au fost confirmate încă total cinci cazuri de COVID-19 în rândul pasagerilor care au sosit pe aeroporturile din ţară. Din totalul de peste 1400 teste moleculare analizate la un număr total de aproape 6000 de teste, până în aceste momente, vorbim despre trei femei din Suedia, Serbia şi România, dar şi despre un cuplu grec. Turiştii străini testaţi pozitiv în Grecia sunt plasaţi 14 zile în izolare în hoteluri de carantină, în cazul în care nu necesită spitalizare.

Femeia diagnosticată cu COVID-19 din Suedia nu a respectat carantina

Conform legislaţiei din Grecia, fiecare turist testat are obligaţia de a sta în carantină până la venirea rezultatelor. Turiştii sunt obligaţi să ofere autorităţilor greceşti o adresă la care pot fi găsiţi. Autorităţile din Grecia au explicat faptul că turiştii sunt obligaţi să stea 24 de ore în izolare, iar dacă vor fi sunaţi, aceastia au obligativitatea de a colabora cu autorităţile. Totuşi, dacă o persoană testată nu este sunata în maxim 24 de ore înseamnă că testul este unul negativ, neexistant pericolul ca acea persoană să fie infectată. În aceste condiţii, femeia din Suedia care a fost diagnosticată cu COVID-19 nu a respectat măsurile obligatorii impuse de greci. Acestea încearcă de joi seara să identifice toţi contactii direcţi a cazurilor conformate. Femeia suedeză a fost găsită, într-un final, în timp ce se plimba prin Atena.

La intrarea în Grecia sunt efectuate teste aleatorii pentru COVID-19 în rândul turiştilor străini, cei testaţi fiind obligaţi că până la aflarea rezultatului testului să rămână în izolare la adresa comunicată autorităţilor.

Strategia autorităţilor sanitare din Grecia vizează stabilirea unei „imagini epidemiologice” a turiştilor străini

Strategia autorităţilor sanitare din Grecia vizează stabilirea unei „imagini epidemiologice” a turiştilor străini. Rezultatele tuturor testelor urmează să fie anunţate în cursul zilei de joi, 2 iulie. Până la orele dupa-amiezei, autorităţile din Grecia au făcut publice rezultatele a 250 de teste, toate negative. Este vorba despre testele efectuate pe aeroportul Heraklion.

Teoretic, un soft gândit de epidemiologii greci selectează turiştii care urmează să fie testaţi prin sondaj. Programul calculează care dintre „clienţi” prezintă riscul cel mai ridicat de îmbolnăvire în funcţie de datele scrise în formularul care trebuie completat obligatoriu cu 48 de ore înainte de intrarea în Grecia.

Cu toate acestea, turiştii romani care au ajuns miercuri, 1 iulie, în Grecia spun că au fost testaţi toţi pasagerii din avion, iar procedura a durat extrem de mult. Celor testaţi li se recomandă să se izoleze 24 de ore, până la aflarea rezultatelor, dar nu sunt obligaţi să facă acest lucru.

Adauga un comentariu