Economic Local

O școală din comuna Răducăneni va fi modernizată. Proiectul valorează peste 2 milioane de lei

Publicat: 05 apr. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
O școală din comuna Răducăneni va fi modernizată. Proiectul valorează peste 2 milioane de lei
O școală din comuna Răducăneni va fi modernizată

O școală din comuna Răducăneni va fi modernizată. Primăria caută firme pentru realizarea proiectului

Procedura de licitație a fost lansată recent pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea contractului este de 2.768.283,95 lei, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 23 aprilie 2024.

O școală din comuna Răducăneni va fi modernizată

Primăria comunei ieșene Răducăneni caută firme pentru contractarea serviciilor de reabilitare și modernizare a Școlii „Spiru Haret”. Procedura de licitație a fost lansată, iar contractul valorează peste 2,7 milioane de lei.

„Contractarea lucrărilor de execuție cu privire la obiectivul de investiție «Reabilitare și modernizare Școala Spiru Haret Răducăneni, comuna Răducăneni, județul Iași» este necesară pentru îmbunătățirea condițiilor în vederea desfășurării unui proces de învățământ la standardele europene prin reabilitarea termică, prin dispunerea de măsuri pentru reabilitarea termică a sistemelor de încălzire/a sistemelor furnizare a apei de consum, a sistemelor de climatizare și/sau de ventilare mecanică, prin măsuri referitoare la instalațiile de iluminat, la sistemele alternative și măsuri referitoare la Sistemul de Management Integrat.

Suprafața construită și desfășurată este de 470 m.p., iar regimul de nivel este parter. Clădirea este încadrată în Clasa II de importanță și expunere la cutremur conform Codului de proiectare seismică P 100-3/2019, iar categoria de importanță este C- importanță normală. Obiectivul general al proiectului de investiție vizează îmbunătățirea condițiilor de viață pentru populație, asigurarea accesului echitabil la serviciile de bază și protejarea fondului construit din spațial rural în vederea dezvoltării durabile. Acestea se traduc prin reabilitarea, modernizarea Școlii «Spiru Haret» Răducăneni, pentru asigurarea unui proces educațional la standardele europene și a creșterii participării populației școlare la procesul educațional”, se arată în documentele procedurii de licitație.

Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” intră în reabilitare. Proiectul valorează 5,5 milioane de lei

Primarul Mihai Chirica a semnat, recent, contractul pentru executarea lucrărilor de reabilitare termică și eficientizare energetică la unități de învățământ susținute cu fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 5: „Valul Renovării”. Licitația pentru încredințarea lucrărilor la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” a avut o prevedere financiară de 5.500.987,47 lei, fără TVA (6.546.175,09 lei, cu TVA) și a atras nu mai puțin de șapte oferte. După finalizarea evaluării acestora, contractul a fost semnat cu asocierea SC Alconf SRL – SC Casa Design SRL, pentru o sumă de 4.083.524,99 lei, fără TVA (4.859.394,74 lei, cu TVA), care va trebui să finalizeze lucrările până la 6 martie 2025.

Municipalitatea a primit fonduri guvernamentale pentru reabilitarea a 14 clădiri ale unor unități de învățământ din Iași. Proiectele includ lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă, a sistemului de încălzire şi de furnizare a apei calde, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice sau termice pentru consum propriu, instalarea, reabilitarea sau modernizarea sistemelor de climatizare, reabilitarea sau modernizarea instalațiilor de iluminat, dar și altele.

O școală din comuna ieșeană Răducăneni va fi modernizată. Procedura de licitație a fost lansată, iar valoarea contractului este de peste 2,7 milioane de lei.

Comentarii
Adauga un comentariu