Local

O tânără care s-a rătăcit a fost găsită cu operativitate de polițiștii ieșeni

Publicat: 28 nov. 2020
Cautare poliție tânără rătăcită
O tânără care s-a rătăcit între Larga Jijia și Mihail Kogălniceanu a fost găsită de către polițiști

La data de 27 noiembrie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au fost sesizați, prin apel unic de urgență 112, de către o tânără cu privire la faptul că s-a rătăcit în timp ce încerca să ajungă pe raza satului Mihail Kogălniceanu, din comuna Țigănași.

Polițiștii au discutat cu persoana în cauză, stabilindu-se faptul că aceasta ar fi venit cu trenul din județul Botoșani și ar fi coborât în stația din satul Larga Jijia, comuna Movileni, de unde ar fi urmat să se deplaseze, pe jos, până în satul Mihail Kogălniceanu, din comuna Țigănași.

Ulterior polițiștii ar fi încercat să contacteze persoana, însă aceasta avea telefonul închis.

Astfel, au fost continuate activitățile, iar la scurt timp, în jurul orei 20.30, acestea s-au concertizat cu găsirea tinerei în vârstă de 27 de ani, între localitățile Țigănași și Larga Jijia.

Din investigațiile efectuate s-a constatat faptul că tânăra se deplasa, de obicei, cu trenul, de pe raza județului Botoșani, până în satul Larga Jijia, iar ulterior se deplasa pe jos până în satul Mihail Kogălniceanu, unde locuiește mama sa, însă din cauza condițiilor meteo de vizibilitate redusă, aceasta s-a rătăcit.

În activitățile de căutare au fost angrenați polițiști din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani, Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani, Biroului Urmăriri Iași, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, polițiști din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Fontieră Iași, Poliției Orașului Hârlău.

De asemenea, au fost folosite 5 autospeciale de poliție, 4 autospeciale și 3 ATV-uri aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, o autospecială dotată cu aparat mobil de detectare termică aparținând Inspectoratului Teritorial al Poliției de Fontieră Iași și un câine de urmă din cadrul Poliției Orașului Hârlău. Căutările au fost coordonate de politistii Biroului Urmăriri al IPJ Iași.

Polițiștii Biroului Urmăriri i-au stabilit rapid identitatea acestei tinere. Oamenii legii au mai precizat că aceasta era dezorientată când a fost găsită.

Comentarii
  • Cine suporta costurile pentru aceasta operatiune de cautare? Inteleg ca este o persoana de 27 de ani si ca nu merge prima data la mama care locuieste in localitatea respectiva asa ca, nu avea motiv sa nu cunoasca drumul. Sper sa achite costurile efectuate de catre autoritati in aceasta misiune.

  • Anonim! Ai ieșit din bârlogul tău aseară să vezi ce ceață densă a fost! Și dacă mergeai printre blocuri fără să cunoști prea bine zona te ai fi rătăcit!

  • Draga Ciprian in Pandemie nu mergi pe coclauri respecti regulile pentru nu a transmite acest virus Sarsc-Cov2. Daca iti iubesti mama nu o pui in pericol daca are anumite nevoi apelezi la Primarie Serviciul de Asistenta Sociala. Pentru tine si familia ta va doresc sa nu va intalniti cu acest Sars-Cov 2. Sanatate tuturor

Adauga un comentariu