International

O tânără cere autorităților daune morale în valoare de 3 milioane de euro, după ce a aflat că a fost schimbată la naștere

Publicat: 08 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O tânără cere autorităților daune morale în valoare de 3 milioane de euro după ce a aflat că a fost schimbată la naștere
O tânără cere daune de 3 milioane de euro după ce în urma unui test ADN, o tânără a aflat că părinții ei nu sunt cei biologici

În urmă cu 19 ani, la spitalul din Logroño, care se află la sud de Bilbao, Spania, soarta a doi bebeluși s-a schimbat definitiv printr-o „eroare umană”. Aceștia s-au născut în aceeași zi în spitalul menționat și au fost încurcați înainte de a fi dați părinților.

După 19 ani de la greșeala colosală, tânără din Spania în momentul în care a aflat, a cerut despăgubiri în valoare de 3 milioane de euro autorităţilor sanitare pe motivul că a fost schimbată din greşeală la naştere cu un alt bebeluş.

Cum a aflat fata că părinții ei nu sunt cei biologici

În 2002, tânără a fost dată părinților greșiți la maternitate. Ani de zile mai târziu, aceasta a rămas mai mult în grija bunicii ei. În 2017, fiind că tatăl fetei nu-și îndeplinea atribuțiunile legale față de copil și anume să-i asigure pensia alimentară lunară, bunica fetei l-a dat în judecată. Pentru soluționarea cazului, judecătorii au cerut efectuarea unui test ADN.

Rezultatul testului a dezvăluit faptul că tatăl fetei nu era cel biologic. Mai mult decât atât, copilul nu avea legături genetice nici măcar cu mama ei.

Când aceasta a împlinit 16 ani, fata a dorit să afle adevărul, motiv pentru care a angajat avocați care să facă presiuni asupra autorităților spitalului pentru a scoate la iveală care au fost circumstanțele în care aceasta și-a pierdut adevărații părinți.

În urma anchetei, s-a descoperit faptul atunci când ea s-a născut a mai existat un copil cu care putea fi schimbată.

Guvernul își asumă greșeala dar nu e dispus să plătească întreaga sumă pe care tânără din Spania o cere

În momentul mediatizării cazului, Guvernul regional a recunoscut faptele, însă spune că a fost o „eroare umană”. Sara Alba, Ministrul Sănătății din Guvernul local Rioja, a afirmat faptul că nu este posibil ca numele persoanei răspunzătoare să se afle.

Cu toate astea, a oferit asigurări asupra faptului că astăzi „ar fi imposibil ca astăzi să se repete aşa ceva”
datorită procedurilor foarte avansate prin care bebelușii pot fi identificați, astfel ca părinții să nu mai plece acasă cu un alt copil.

În ceea ce privește suma de 3 milioane pe care tânăra o cere sub formă de daune morale, autoritățile răspunzătoare i-au oferit despăgubiri de doar 215.000 de euro.

Cât timp procurorii investighează în continuare cazul, fata așteaptă rezultatele unui alt test ADN pentru a confirma identitatea părinților biologici.

Cât despre cealaltă tânără implicată, în momentul în care bebelușii au fost schimbați, aceasta afirmă faptul că nu dorește să depună plângere sau să aibă vreo treabă cu cazul.

Ministrul sănătății sprijină victimele în acest caz

Sara Alba, Ministrul Sănătății din guvernul local Rioja a afirmat faptul că guvernul regional va asigura familiior implicate tot sprijinul necesar, aceasta fiind „la dispoziția familiei pentru a le oferi tot sprijinul necesar, păstrând în același timp confidențialitatea și respectul pe care aceste situații le impun”.

„A fost o eroare umană și nu am reușit să concluzionăm cine a fost persoana care a schimbat bebelușii la spitalul San Millán din Logroño în 2002,” a transmis Sara Alba, Ministrul Sănătății din regiune.

În România o familie de asistenți maternali a îngrijit 13 copii

O familie de asistenți maternali din comuna Probota, Județul Iași a avut grijă de-a lungul anilor de 11 copii luați în asistență maternală și 13 în total. Familia Orzan au fost părinții ideali pentru copiii care au fost uitați în orfelinate și spitale, oferindu-le dragostea unor copiii care aveau atât de multă nevoie de ea.

Operație în premieră la spitalul Cuza Vodă din Iași

Din edițiile trecute ale Cotidianului BZI, amintim despre cazul unei gravide de aproximativ 220 de kilograme care a trecut prin clipe grele la sarcina cu numărul cinci. Medicii au recunoscut faptul că nu s-au mai confruntat cu o astfel de situație, aceasta reprezentând o adevărată provocare pentru întreaga echipă medicală a maternității. Deși medicii au spus inițial faptul că singura variantă prin care aceasta poate să nască este prin cezariană, totuși cu ajutorul specialiștilor și printr-o supraveghere constantă, aceasta a reușit să nască natural un bebeluș frumos și sănătos.

Adauga un comentariu