Titlurile zilei

O tânără din Iași a fost trimisă la închisoare pentru 4 ani și 2 luni, după un gest stupid! Avea nevoie doar de iertarea celei mai bune prietene pentru a nu-și distruge viața!

Publicat: 01 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O tânără din Iași a fost trimisă la închisoare pentru 4 ani și 2 luni după un gest stupid Avea nevoie doar de iertarea celei mai bune prietene pentru a nu-și distruge viața
O tânără a fost condamnată cu executare, după ce și-ar fi jefuit cea mai bună prietenă

O tânără din Iași și-a distrus viața după un gest stupid! Aceasta a fost condamnată ieri la 4 ani și 2 luni de închisoare cu executare de către judecătorii ieșeni. Totul a pornit de la un card bancar, scandalul ieșind la iveală prin intermediul rețelei de socializare Facebook. Pe lângă condamnarea primită, Ioana Ștefan a fost obligată și la plata unor daune morale și materiale de peste 3.000 de euro către victimă

O tânără din Iași și-a distrus viața, după un gest stupid! În urma scandalului, care a ieșit la iveală prin intermediul Facebook, Ioana Ștefan a fost condamnată ieri la închisoare cu executare de magistrații ieșeni.

„Instanța o condamnă pe inculpata Ioana Ștefan la pedeapsa rezultantă de 4 ani și 2 luni de închisoare, pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic și influențarea declarațiilor. Admite în parte acțiunea civilă și o obligă pe inculpata Ioana Ștefan să-i plătească părții civile L.G.C. suma de 2.000 de euro, cu titlu de daune morale, și suma de 5.500 de lei, reprezentând daune materiale. Din daunele materiale, 4.000 de lei reprezintă suma retrasă de pe card, iar 1.500 de lei – cheltuieli ședințe de psihoterapie. Respinge, ca nefondată, cererea părții civile L.G.C. privind obligarea inculpatei Ioana Ștefan la plata sumei de 300 de lei, presupus a fi sustrase în mai multe rânduri de către inculpată”, au afirmat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ioana Ștefan, trimisă în judecată de procurori pentru că și-ar fi jefuit cea mai bună prietenă

Procesul tinerei acuzată că și-a jefuit cea mai bună prietenă a început pe 24 noiembrie 2017. Ioana Ștefan a fost acuzată de procurorii ieșeni că a luat cardul bancar al celei mai bune prietene, după care a scos banii din cont.
Anchetatorii au precizat că, în momentul comiterii faptelor, cele două tinere aveau 21 de ani. Scandalul a început pe 5 martie 2016, în jurul orei 16:00. Atunci, cele două prietene s-au întâlnit la Cofetăria „Charlotte”, din Piața Unirii. La un moment dat, L.G.C. a mers până la baie și a lăsat poșeta în grija prietenei sale.

A doua zi, de la un bancomat de pe șoseaua Nicolina, tânăra a încercat să scoată suma de 4.000 de lei. Conform procurorilor, tânăra a intuit codul PIN, tastând ziua de naștere a prietenei sale. Solicitarea de a scoate 4.000 de lei dintr-odată nu a fost aprobată de bancă, astfel încât tânăra ar fi scos de două ori câte 2.000 de lei.

Procurorii au adăugat că tânăra a încercat să mai scoată 1.000 de lei, dar nici această tranzacție nu i-a fost aprobată. Culmea, victima s-a plâns în aceeași zi prietenei sale că și-a pierdut cardul, iar aceasta din urmă a compătimit-o. La scurt timp, însă, victima a aflat de la bancă faptul că nu mai are bani în cont și, după aceea, a depus o plângere la Poliție. Victima i-a spus acest lucru și prietenei sale, care a intrat în panică în momentul în care a auzit de plângerea penală.

Victima, contactată pe Facebook de pe un cont fals, pentru a-și retrage plângerea, după ce a fost jefuită

Anchetatorii au adăugat că, la scurt timp, Ioana Ștefan și-a făcut un cont de Facebook cu numele fictiv de „Lupu Sergiu” și a contactat-o de la acea adresă pe L.G.C., încercând să o determine să renunțe la plângerea penală.

„Am un om în Poliție! Știu tot ce faci! Primul lucru pe care îl voi face dacă nu-ți retragi plângerea este să-ți distrug o prietenie. Îți retragi plângerea! Dacă nu, vei avea parte de o teroare imensă!”, i-ar fi scris Ioana Ștefan prietenei sale, potrivit procurorilor.

Procurorii ieșeni au colaborat cu Facebook și, astfel, au ajuns la Ioana Ștefan. Contul fals fusese accesat numai de la IP-uri care aveau legătură cu aceasta, conform anchetatorilor. De asemenea, au fost preluate imagini de la camera video atașată bancomatului de pe șoseaua Nicolina, cel folosit la retragerea banilor. Oamenii legii au constatat că, pe imaginile surprinse de camera video, cea care a scos banii este Ioana Ștefan. Aceasta a negat în permanență totul, susținând că fata filmată la bancomat este alta, având lentilele de la ochelari mult mai groase. Totuși, expertul care a analizat imaginile a contrazis-o pe tânără.

În cursul procesului, victima s-a constituit parte civilă, solicitând daune morale și materiale și pentru că ar fi ajuns la psiholog, din cauza șocului suferit. Acum, cel mai probabil, Ioana Ștefan va contesta sentința emisă de Tribunalul Iași în cazul ei. Va urma ca judecătorii din cadrul instanței superioare să decidă ce se va întâmpla în continuare cu tânăra acuzată că și-a jefuit cea mai bună prietenă.

Adauga un comentariu