Local

O tânără din Iaşi, studentă Criminologie în Anglia. Dorința sa este să devină investigator la locul crimei

Publicat: 08 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O tânără din Iaşi studentă Criminologie în Anglia. Dorința sa este să devină investigator la locul crimei
Irina Câmpanu, tânără din Iași, a ales Anglia pentru a studia Criminologia

Irina Câmpanu, o tânără din Iaşi, s-a remarcat prin faptul că este studentă la School of Social Sciences din cadrul Universităţii Westminster din Londra, Anglia.

Ieşeanca este în anul întâi la Criminologie şi a povestit pentru Şcoala 9 ce înseamnă să fii student în străinătate, care este viaţa de student în pandemie, cum s-a adaptat în cel de-al treilea lockdown şi cum a strâns bani pentru a studia în Anglia.

Ieşeanca, studentă la Criminologie în Anglia

Având în vedere faptul că universităţile din străinătate oferă posibilitatea studenţilor din alte ţări, Irina Câmpeanu a decis să profite de această oportunitate şi să fie studieze Criminologia în Anglia. Tânăra din Iaşi merge la cursuri doar de 3 ori pe săptămână, insumanând doar 8 ore, restul fiind studiu individual.

Irina a precizat pentru Şcoala 9 că îşi doreşte ca după facultate să urmeze şi un master în ştiinţe pentru a putea profesa ca investigator la locul crimei.

„Fără acest master pot avea alte meserii în cadrul Poliției sau Ministerului de Interne, cum ar fi: polițist, polițist de penitenciar, pot avea un job în analizarea comportamentului său victimologie, detectiv, criminolog etc. Profesii care au devenit cu atât mai populare cu cât serialele polițiste britanice au avut mai mult succes”, a transmis Irina Câmpeanu pentru Școala 9.

Pentru a face faţă, tânăra ieşeanca a strâns un an de zile bani prin sudoarea frunţii. Irina a spus că viaţa în Londra este cu circa 55% mai scumpă decât în Iaşi.

Romanele Agathei Christie au stat la baza deciziei Irinei de a urma o facultate în Criminologie

Fiind o pasionată convinsă de romanele Agathei Christie şi de serialele britanice, dar abia când a ajuns în Londra și-a căutat facultatea care i s-ar potrivi cu adevărat. Și-a dat seama că cel mai mult i-ar plăcea să învețe cum să intre în mintea criminalilor. Așa că Irina studiază acum ce înseamnă munca de detectiv.

Tânăra a precizat de asemenea că ar fi mulţumită dacă în viitor va fi o sursă de inspiraţie pentru producătorii de filme din afară şi să lucreze ca investigator la locul crimei.

„Învățăm foarte multe lucruri despre societate, comportamentul uman, de ce comit oamenii crime și multe altele. Prin multe căutări pe internet, am decis să fac o documentație despre studiile pe Criminologie, Diplomație și Negocieri. Mi-a plăcut extrem de mult și așa am decis. Eu trebuie să fac Criminologie, ăsta e drumul meu!, mi-am zis”, a precizat Irina Câmpeanu.

În Anglia nu se pune accentul pe note. Lucrările sunt evaluate de mai multe cadre universitare

Făcând o comparaţie cu sistemele de educaţie din România şi Anglia, Irina Câmpanu a observat o diferență în gândire a britanicilor și ce înseamnă pentru ei educația de calitate.

Dacă în sistemul romanesc se pune accent pe note, în sistemul englezesc este mult mai important feedback-ul primit de la profesor, cu ce rămâne la final studentul, ce a dobândit și ce poate fi aplicat în viața cotidiană.

„La universitate pe mine nu mă interesează să iau neapărat un 70 first (tot ce e peste 70 ca scor e considerat „first”, adică pe locul 1 sau 2, echivalentul la nota 9 sau 10 în România). Pe mine mă interesează ce am învățat și ce feedback am primit de la profesor mai mult decât punctajul 70, 80 sau ce scor am. E mai important să înveți din critici constructive decât să-ți furi căciula singur și să copiezi”, a conchis Irina.

Adauga un comentariu