Actualitate

O tânără, în vârstă de 20 de ani, însărcinată a fost atacată de un câine

Publicat: 11 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O tânără în vârstă de 20 de ani însărcinată a fost atacată de un câine
O tânără, în vârstă de 20 de ani, însărcinată a fost atacată de un câine

O tânără de 20 de ani, însărcinată, a fost atacată de un câine metis în oraşul Jibou, alegându-se cu mai multe muşcături la piciorul stâng, potrivit unui comunicat remis, sâmbătă, 11 iulie 2020, de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj.

Tânără însărcinată, atacată de un câine

Incidentul a avut loc vineri seara şi mai multe persoane i-au sărit în ajutor femeii, pentru a îndepărta câinele.

Un echipaj de jandarmi, aflat în patrulare, s-a deplasat la faţa locului şi a reuşit să îl identifice pe proprietarul câinelui, în persoana unui tânăr de 24 de ani, din Jibou.

Tânăra însărcinată a fost transportată la spitalul din localitate pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Faţă de proprietarul câinelui, jandarmii au întocmit acte de sesizare privind săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 12 din OUG nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, respectiv neluarea de către proprietarul câinelui său deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

Actele de sesizare vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, în vederea continuării cercetărilor.

Problema câinilor fără stăpân din România este atât de gravă, încât a trecut graniţele ţării

În vreme ce statele occidentale au rezolvat de mult problema maidanezilor, în ţara noastră, autorităţile par depăşite de situaţie. Peste 50.000 de câini vagabonzi se plimba nestingheriţi numai pe străzile Capitalei şi peste 1.000 de bucureşteni ajung zilnic la spital din cauză că au fost muşcaţi de madanezi.

Ca să evităm o „întâlnire” neplăcută cu câinii, trebuie să ţinem cont de câteva ponturi extrem de utile. Instructorul internaţional de dresaj canin, Cristian Vatau, a declarat ce trebuie să facem şi, mai ales, ce nu trebuie să facem în cazul în care suntem atacaţi de maidanezi.

Sfaturi de la un dresor

Indiferent dacă suntem atacaţi de un câine sau de o haită, nu trebuie să rămânem pe loc, ci să avansăm. De asemenea, este indicat să nu stabilim un contact vizual cu animalul, pentru că privitul îl poate atrage. În cazul în care câinele nu renunţa şi vrea să arate cine este şeful, următorul pas pe care trebuie să-l facem este să-l intimidăm. Vom reuşi acest lucru dacă vom striga la el sau vom lua ceva de jos şi ne vom preface că aruncăm în el. Metoda cu aruncatul ne poate ajuta în mod real să scăpăm de furia câinelui. Cristian Vatau spune că această tehnică funcţionează în 95% din cazuri.

Există oameni care au mereu la ei bobite pentru animale, pe care le aruncă câinilor atunci când aceştia ataca. Să nu vă aşteptaţi ca această metodă să funcţioneze de fiecare dată, pentru că animalele sunt imprevizibile şi reacţionează diferit. Cristian Vatau spune că unii maidanezi se pot simţi ameninţaţi şi pot ataca, iar alţii se pot linişti atunci când văd mâncarea.

Expresia „fugă e rușinoasă, dar e sănătoasă” nu se aplică în situaţia în care sunteţi atacaţi de câini! Aşadar, nu încercaţi să o rupeţi la fugă, pentru că animalul va ieşi întotdeauna învingător. Chiar dacă sunteţi atacaţi de un singur câine, nu fugiţi, pentru nu ştiţi niciodată când pot apărea şi alţii şi o să vă treziţi urmăriţi de o haită întreagă.

Stăpânirea de sine

Un alt sfat, la fel de important se referă la stăpânirea de sine. În cazul în care un câine simte că ne este frică, atunci va ataca. Dresorul a explicat că atunci când ne este frică, organismul emana adrenalina, câinele va simţi imediat acest lucru şi va sări să muşte.

Cristian Vatau ne recomandă să avem mereu o pungă la noi, pe care să o agităm în cazul în care suntem atacaţi. Dacă se întâmplă se avem o umbrelă la noi, este bine să o deschidem, iar câinele o va lua imediat la fugă.

De asemenea, spray-urile paralizante sau cele speciale împotriva câinilor sunt eficiente. Se mai pot folosi aparate speciale care emit ultrasunete care deranjează animalul şi îl determină să plece.

Adauga un comentariu