International

O veche bombă de aviaţie a explodat lângă cea mai aglomerată gară feroviară din Munchen

Publicat: 01 dec. 2021
Explozie lângă cea mai aglomerată gară feroviară din Munchen
Explozie lângă cea mai aglomerată gară feroviară din Munchen

Patru persoane au fost rănite într-o explozie provocată de o veche bombă de avion în apropierea unei gări aglomerate din orașul german München, a anunțat miercuri poliția.

Explozia a avut loc după ce s-a forat în timpul lucrărilor de construcție din apropierea stației Donnersbergerbruecke. Serviciile de urgență sunt la fața locului.

„În acest moment nu există dovezi ale unor infracțiuni. Potrivit primelor constatări, avem trei persoane rănite, zona periculoasă este în mare măsură izolată și traficul trenurilor este blocat pe ruta principală”, a declarat ofițerul de presă al poliției din Munchen, Peter Werthmann.

Explozia a fost cauzată de o veche bombă de avion, a declarat ofițerul de presă al poliției din Munchen, Carolin Schrott, pentru CNN.

„Nu există niciun pericol în afara zonei imediate”, a spus poliția.

Nu au fost disponibile informații suplimentare despre tipul de bombă implicat, dar munițiile care datează din al Doilea Război Mondial nu sunt descoperiri neobișnuite în Germania. La mai bine de 70 de ani de la sfârșitul războiului, aproximativ 2.000 de tone de bombe și muniții vii sunt încă descoperite în țară în fiecare an, a raportat Reuters.

Potrivit estimărilor oficiale, aproximativ 15% dintre bombele celui de-al Doilea Război Mondial nu au explodat și, în unele cazuri, sunt îngropate la șase metri (20 de picioare) sub pământ. În iunie 2019, locuitorii din Ahlbach, sudul Germaniei, au fost treziți devreme într-o dimineață de o explozie bruscă care a lăsat un crater de 33 de picioare (10 metri) lățime și 13 picioare (4 metri) adâncime într-un lan de porumb. Poliția a spus mai târziu că a fost „aproape sigur” cauzată de o bombă din cel de-al Doilea Război Mondial.

Poliția a dezamorsat o bombă neexplodată din Al Doilea Război Mondial, cântărind 500 kg la Berlin în aprilie 2018, iar în septembrie 2019 aproape 60.000 de persoane au fost evacuate la Frankfurt după ce a fost găsită o bombă de 3.000 de lire sterline.

Comentarii
Adauga un comentariu