Local

Oamenii lui Maricel Popa s-au dat iar în spectacol! Ce răspuns au primit de la Consiliul Județean Iași

Publicat: 24 iun. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Oamenii lui Maricel Popa s-au dat iar în spectacol Ce răspuns au primit de la Consiliul Județean Iași
Consiliul județean Iași a avut discuții cu administrația comunei Prisăcani și a comunicat motivele pentru care lucrările de modernizare a DJ249 nu au fost finalizate încă

Mai multe persoane din Prisăcani au fost târâte până la Iași pentru a protesta în fața Consiliului Județean Iași, cerând asfaltarea drumului DJ249 ce trece prin comună. Primarul Ghiorghe Stanciu, susținut de Maricel Popa, și ceilalți așa-ziși protestatari s-au dat iar în spectacol, însă reprezentanții Consiliul Județean au dă dovadă de maturitate și au explicat exact cum stau lucrurile.

De curând administrația comunei Prisăcani a făcut un apel public prin care cereau ajutorul Consiliului Județean (CJ) Iași pentru a finaliza lucrările la drumul DJ 249. Aceștia au cerut ajutorul, dar în același timp l-au acuzat pe președintele CJ Iași, Costel Alexe.

Reprezentanții CJ Iași au explicat de ce s-au produs întârzieri și care sunt pașii spre finalizarea lucrării, ignorând aberațiile senatorului Maricel Popa.

Oamenii lui Maricel Popa s-au dat iar în spectacol în fața CJ Iași

Protestul membrilor PSD la care a participat primarul comunei Prisăcani, Ghiorghe Stanciu, a fost organizat pentru a cere CJ Iași repararea drumului DJ 249. Cu toate că acesta ar fi motivul pentru care s-a făcut acest protest, membrii PSD au atacat conducerea CJ și au vrut să lase de înțeles că președintele Costel Alexe ar fi vinovat pentru aceste întârzieri.

Conducerea CJ Iași nu a dorit să intre în discuții contradictorii cu protestatarii lui Maricel Popa și a dat un răspuns logic legat de situația drumului DJ 249.

Reprezentanții CJ Iași au transmis că a existat o discuție între directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Iași și reprezentanții Unitatea Administrativ-Teritorială Prisăcani pentru a discuta despre stadiul proiectului de modernizare a drumului județean DJ 249D, pe sectorul Prisăcani – Moreni.

“Termenul de finalizare pentru obiectivul de investiții «Modernizare drum județean DJ 249D: intersecție DJ 249E — Moreni — Prisăcani — Măcăresti – Grozești — intersecție DJ 244 F, km.7+660+36+329» este 07.09.2023. În cadrul proiectului, va fi finalizată modernizarea ultimei porțiuni de 5,5 km de drum județean, rămasă din totalul de 29 km asumați. Consiliul Județean Iași a depus proiectul pentru modernizarea drumului județean DJ 249 D pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, fiind unul dintre cele 14 proiecte depuse pe această linie de finanțare”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Iași.

Când va fi gata lucrarea

Conform datelor transmise proiectul nu este în întârziere. Mai mult de atât conducerea CJ Iași motivează lipsa de fonduri cu faptul că mai multe bugete au fost relocate către sectorul medical și către acțiunile de combatere a pandemiei de Covid 19.

,,Am discutat cu administrația comunei Prisăcani, cu cetățenii, am făcut vizite în teren pentru că infrastructura rutieră este cu adevărat o prioritate pentru noi și un indicator al creșterii calității vieții ieșenilor. Preocuparea noastră este să găsim soluții pentru a finaliza modernizarea acestei porțiuni de drum, la fel cum vom face toate eforturile administrative pentru a asfalta toți cei 400 km de drum județean nemodernizați la nivelul județului. Suntem aproape de toți cetățenii și, așa cum am promis, vom investi în fiecare comunitate, pentru o dezvoltare armonioasă și echlibrată a județului”, a declarat Marius Sorin Dangă, vicepreședintele CJ Iași.

Conducerea CJ Iași a purtat mai multe discuții cu constructorii ce se ocupă de modernizarea drumului și au căzut de acord ca acesta să fie întreținut corespunzător pana la alocarea de noi fonduri.

Noul buget va fi obținut prin Proiectul “Anghel Saligny” și lucrarea va fi finalizată, conform termenului, până la data de 7 septembrie 2023.

Cu toate că primarul Ghiorghe Stanciu și oamenii acestuia, susținuți de Maricel Popa, s-au dat iar în spectacol, DJ 249 va fi modernizat conform programului stipulat în proiect.

Comentarii
  • Pînă se asfaltează șoseaua respectivă să pună kostel bam-bam un covor din tabla ciordită (sponsorizată ) ca să obțină o altă sponsorizare (bam-bam ) pentru conacul sculeni–-

  • PSD și PNL sunt pe aceeași lungime de unda!
    Guvernează tara împreună, într-o coaliție de guvernare! Se-nteleg când sunt la putere!
    Avem pretenția ca și la nivel local ,,sa se iubească” și să pună osul la treabă pentru interesul cetățenilor din comuna Prisacani!
    Legat de porțiunea de drum ,daca termenul din contract pentru finalizare este sept.2023,constructorul este acoperit.
    Contractul are sigur niste clauze pentru întreținerea drumului până la finalizare,cum ar fi ,nivelarea gropilor și stropirea drumului la niste intervale de timp stabilite în contract.Constructorul trebuie sa le duca la îndeplinire.Cine supraveghează la îndeplinirea lor?
    Întrebarea de baza este totuși:,,Cine este persoana care a aprobat decopertarea asfaltului in septembrie 2021,când se știa că finalizarea lucrării este in sept.2023 și nu putea constructorul sa fie obligat să termine mult mai devreme?”Cine este persoana,cu nume,prenume ,care a lăsat locuitorii din Prisacani sa circule in gropi și colb?Cine plătește reparațiile mașinilor stricate și cine răspunde pentru intoxicarea prisacanenilor cu praful de ciment?Ne cumpărați alți plămâni? Sunt de cumpărat?
    Poate răspunde cineva la întrebarea de baza…

Adauga un comentariu