Economic Local

Oana Fotache, antreprenoare din Iași: „Florile sunt hrană pentru suflet. Se merge pe natural” – VIDEO

Publicat: 25 mai 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Oana Fotache antreprenoare din Iași Florile sunt hrană pentru suflet. Se merge pe natural - VIDEO
Oana Fotache deține un business în domeniul floristic

Oana Fotache, antreprenoare din Iași, fondator Fleurir, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre industria floristică, solicitările mireselor și cele mai căutate flori, dar și ce este în trend în 2024. Oana Fotache are o afacere în acest domeniu din anul 2018. Interviul poate fi urmărit AICI:

Oana Fotache, antreprenoare din Iași, fondator Fleurir, susține că în domeniul floristic se merge pe simplitate și anul acesta.

„Se merge, în ultimul timp, pe tot ce înseamnă «less is more», pe natural, pe buchete neîmpachetate, verdeața să curgă, să pară cât mai natural, abia culese din grădină. Militez mult pe eliminarea plasticului, atât cât se poate. La evenimente, nu se mai poartă acel burete cu apă, ci florile se pun direct în apă pentru că apa este hrana lor, care le menține cât mai mult timp. În domeniul floristic, se merge mult pe zona de cromatică, culoarea anului, există tendințe, cerințe de la mirese, urmăresc partea aceasta, vor să fie diferite florile la evenimentul lor special.

Tendințele sunt în evoluție pe partea aceasta a domeniului floral, avem designeri floriști foarte buni în România, care participă la concursuri internaționale, iar țara noastră este recunoscută și apreciată pentru partea de design floral. Culoarea anului 2024 este Peach Fuzz, deci aproape tot ce vedem la evenimente va fi în aceste nuanțe”, spune Oana Fotache, fondator Fleurir.

Oana Fotache, antreprenoare din Iași: „Florile sunt hrană pentru suflet”

Tânăra s-a apucat serios de studiat domeniul floral în perioada în care era în concediu de maternitate. A început să realizeze câteva aranjamente, apoi și-a deschis propria afacere.

„Fiecare are anumite inclinații, descoperă ceea ce îi place în felul său. La mine a fost în perioada de maternitate, când simțeam că flacăra pasiunii pentru artă, pentru că terminasem un liceu de artă, nu mai e acolo, voiam să o dezvolt. După ce am terminat facultatea, am muncit în zona de marketing și m-a ajutat și asta în partea creativă. Așa a făcut viața, să merg spre marketing. Când eram în concediu de creștere a copilului, aveam nevoie să fac ceva să ies din zona de maternitate. Am stat, m-am gândit, mi-am făcut o autoanaliză și zona de cromatică m-a făcut să văd în ce direcție să merg. Am încercat multe și cel mai mult mi-a plăcut zona florală. Florile sunt hrană pentru suflet”, mai spune Oana Fotache.

Peste 100 de episoade de #PodcastBZI, postate pe YouTube

Vanessa Petrina, designer vestimentar și antreprenoare, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre parcursul său profesional, viața de designer la Milano, dar și despre visele sale. Tânăra a lansat un brand unic, iar ținutele sale vestimentare sunt sold out în prima săptămână de la lansarea colecției. Cum sunt femeile din România și ce nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei aflați din interviul cu Vanessa Petrina. Interviul îl puteți urmări AICI:

Comentarii
  • Cumperi firul de trandafir cu 3 4 ron si il vinzi cu 10 12 ron. Da, afacerile cu florile sunt o afacere la cheie. Daca asi avea bani m-as apuca si eu. Si inca o afacere care merge beton armat, firmele de si cu pompe funebre. Curg miliardele, credeti-ma.

  • Florile provoaca sentimente, dar nu-ti intoarce nimic. Animalul, insa, iti intoarce iubirea, ba chiar te iubeste neconditionat!!

Adauga un comentariu