Sport

Oana Manea, înainte de debutul României la Campionatul Mondial: „Spania nu e o echipă de temut!”

Publicat: 30 nov. 2019

Oana Manea (34 de ani) a oferit un interviu înainte de meciul României cu Spania, primul de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Meciul poate fi urmărit sâmbătă, 30 noiembrie 2019, de la ora 11:00, în direct pe Digi Sport 1.
Fostul pivot de la CSM București și-ar fi dorit ca România să întâlnească un adversar mai slab în meciul de debut la turneul final. Manea spune că nu vrea să revină prea curând în lumea handbalului, după ce în mai s-a retras oficial.

„Chiar ajunsesem la saturație și ultimul an a fost atât de bun, îmi doream să se termine mai repede. Încă nu vreau să fac absolut nimic pe plan sportiv. Este un turneu destul de greu, nu au lotul complet cu care mă așteptam să plece. Cred că ține de motivația lor de a ajunge cât mai departe. Cristina (n.r. – Cristina Neagu) contează foarte mult oriunde ar fi, mai ales la echipa națională. Este destul de greu, și eu am venit după o accidentare, încrederea o recapeți destul de greu. A avut și alte accidentări, știe despre ce e vorba. Nu poți să ajungi atât de repede la 100%. O cunosc foarte bine pe Cristina, sper să joace cât mai bine și sper ca genunchiul ei să reacționeze foarte bine. Cred că începem destul de greu, dacă jucam cu o echipă mai slabă eu zic că ne dădea încredere, victoriile aduc încredere. Nu e nici Spania o echipă de temut, ține totul numai de ele”, a spus Manea.

Scandalul care a zguduit lumea handbalului

Jucătoarea a vorbit și despre scandalul care a „zguduit” lumea handbalului din România, înainte de Campionatul Mondial. Două handbaliste de la Corona Brașov ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, iar Eliza Buceschi și Daria Bucur n-au mai făcut deplasarea în Japonia:

„Sincer am fost șocate, nu am prea multe informații, nu vreau să spun ceva eronat. Majoritatea sunt jucătoare tinere și de viitor, o să ne lipsească de la acest campionat. E greu, mă gândesc la ceea ce se va decide. Sper să fie cât mai mult în favoarea lor”, a mai punctat Manea.

România face parte din Grupa C a Campionatului Mondial și va întâlni pe:
Spania (30 noiembrie, ora 11:00 – ora României)
Senegal (1 decembrie, ora 11:00)
Kazahstan (3 decembrie, ora 12:00)
Muntenegru (4 decembrie, ora 08:00)
Ungaria (6 decembrie, ora 12:00)loading...

Adauga un comentariu