Local

OFICIAL! Klaus Iohannis: Şcolile, grădiniţele, universităţile NU se vor redeschide în acest an universitar

Publicat: 27 apr. 2020

Preşedintele României, Klaus Iohannis a luat o măsura fără precedent în istoria României. Preşedintele a decis că şcolile să nu se mai deschidă în acest an universitar:

”Am evaluat cum putem să continuăm având în vedere că pe 12 iunie anul şcolar se termină. Trebuie să fim foarte conştienţi că epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulţi că este cazul să ne relaxăm, că vremea este frumoasă şi că epidemia va dispărea. Dragii mei, nu este aşa. Nu putem vorbi despre o relaxare sau o încetinire a acestei epidemii.

Trebuie să ţinem cont de câteva lucruri simple. Faptul că elevii s-ar duce la şcoală ar implica două riscuri mari. Există riscul ca elevii să ducă boală la şcoală şi de la şcoală acasă. Pe de altă parte am dorit să ştim ce fac şi alte ţări. Sunt o serie de ţări din UE care nu mai doresc să redeschidă şcolile, în alte ţări, situaţia nu este inca hotarata. Am dorit să vedem ce se întâmplă în ţările în care s-au redeschis școlile! În Franţa s-au deschis şcolile experimental. După câteva zile, mai mulţi dascăli au ajuns la Terapie Intensivă, iar zeci de elevi au fost infectați. Dorim sa evităm această situație.

S-a decis astăzi că pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar universităţile să nu se mai deschidă. La fel şi cu şcolile, grădiniţele. Anul şcolar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de invatamant la distanţă.” menţionează Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a anunţat că vor exista şi excepţii!

” Elevii din clase terminale, a 8a, a 12a, vor putea reveni la şcoală între 2 iunie şi 12 iunie pentru a se pregăti de examenele naţionale. În această situaţie, normele de distanţare pot fi respectate. Vor sta maxim 2 3 ore pentru a se pregăti pentru examenele naţionale. Vor intra pe un coridor, vor ieşi pe alt coridor, se va măsura temperatura.” a menţionat Klaus Iohannis.

”Aşadar, nu se deschid şcolile. Se continua învăţământul la distanţă, însă mediile se încheie, situaţia şcolară se încheie, anul şcolar se va încheia cu mediile şi situaţiile încheiate. Astfel, evităm riscuri majore. Altfel, nu s-ar putea respecta distanţarea socială.” a conchis preşedintele tării, Klaus Iohannis.

 

În altă ordine de idei, Klaus Iohannis a explicat faptul că bacalaureatul şi evaluarea naţională se vor ţine, dar în condiţii speciale.

 

Comentarii
  • Si studentii vor termina anul universitar???STUDENTII IN AN TERMINAL VOR TERMINA FACULTATEA DRAGII MEI?Vad ca incurca ELEVII CU ANUL UNIVERSITAR, NU SE INTELEGE NIMIC CLAR , KLAUS SE GANDEA PROBABIL LA VREO VACANTA EXOTICA. IN ALTE TARI PRECUM DANEMARCA SI ALTE TARI MICI CARE AU AVUT MULT MAI MULTE CAZURI SCOLILE S-AU REDESCHIS DAR ATENTIE GUVERNUL A LUAT MASURI MAXIME DE PROTECTIE!!!!!!!!!! PENTRU ACEST GUVERN COSTA FF MULT MASURILE DE PROTECTIE PENTRU REDESCHIREA SCOLILOR SI UNIVERSITATILOR RESPECTIV, TESTARILE,DEZINFECTANTI MASTI, VIZIERE, MANUSI COSTA PENTRU GUVERN DAR BINE CA NU COSTA 30.000 LEI SALARIUL LUNAR AL UNUI PARLAMENTAR! !!!!!IN TARI PRECUM ITALIA DACA NU SE DESCHID SCOLILE SI UNIVERSITATILE SE DAU BANI LA ELEVI SI STUDENTI PENTRU ANUL PIERDUT LUNAR INDEMNIZATIE CA DESPAGUBIRE DAC S-AR INTAMPLA SA PIARDA ANUL SCOLAR SAU UNIVERSITAR . LA NOI CE KAKAT SE DA, TESTARI NU SE FAC… LASA TEMPERATURA CA AVEM TERMOMETRE. STATI ACASA SI MURITI DE FOAME, E PANDEMIEEEEEEEEEEEEE!!!!!!! GUVERNUL ARE BANI! DACA NU, SA TAIE DIN PENSIILE URIASE SPECIALE SI DIN SALARIILE URIASE ALE PARLAMENTARILOR!

  • Bre nea Warner…..după poveștile cu virusul ucigaș pe care le spuneai în ianuarie 2020, când OMS te atentiona despre pericolul pandemiei , acum blochezi România ” preventiv „? Când te mângâiai pe coaie cu Ludovic despre anticipatele mati-i, cum era bre? Acum după ce pupi curul Merkelitei și al Austriei, trimițând sclavi la dobitoci imperialiști, în loc să faci locuri de munca in Romania, tii morală despre protecția Românilor? DEMISIA MEIN HERR!

Adauga un comentariu