Actualitate

OFICIAL! Vlad Voiculescu a fost demis de Florin Cîțu după gafa făcută de Andreea Moldovan

Publicat: 14 apr. 2021
Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății

În aceste momente, Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu. Decizia este una oficială şi va fi transmisă președintelui Klaus Iohannis pentru a o semna. Interimatul va fi ţinut de Dan Barna.

Totul a venit după ce Andreea Moldovan ar fi semnat un ordin legat de noile criterii de carantinare. Vorbim despre faptul că ordinul este unul ilegal pentru că secretarul de stat nu avea dreptul să il semneze iar aceasta nici nu s-a consultat cu premierul Florin Cîțu referitor la acest document.

Vlad Voiculescu a a fost  demis de premierul Florin Cîțu

În urmă întâlnirii dintre premierul Florin Cîțu și vicepremierul Dan Barna s-a luat decizia de demitere a lui Vlad Voiculescu și a secretarei de stat Andreea Moldovan. Cea din urmă ar fi demisă după ce a făcut o gafă de proporţii după ce a semnat un ordine de modificare a carantinării mai multor localităţi fără să se consulte cu premierul

De altfel, jurnaliştii BZI.RO spuneau despre faptul că acel ordin este, conform avocatului Gheorghe Piperea ilegal și că sunt semnale că ar avea și implicaţii cu iz penal din perspectiva faptului că nu există o cale legală ca un secretar de stat să semneze, în locului unui ministru, un astfel de document.

Vlad Voiculescu a fost demis după ce nu a vrut să o demită pe Andreea Moldovan.

De asemena, demiterea lui Vlad Voiculescu este cauzată de faptul că, inițial, s-a dorit demiterea doar a Andreei Moldovan. Totuși, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu s-ar fi opus vechement acestui lucru iar din aceste considerente, Florin Cîțu a decis să il demită și pe acesta. Totuși, Dan Barna a fost de acord cu acest lucru și l-a susținut pe Florin Cîțu în demiterea ministrului. Decizia de  semnare a ordinului de cătreAndreea Moldovan i-a înfuriat atât pe Florin Cîțu dar și pe Raed Arafat.

De altfel, interimatul va fi asigura de vicepremierul Dan Barna. Florin Cițu  a făcut public anunțul demiterii lui Vlad Voiculescu, printr-un mesaj pe o rețea de socializare

Astăzi i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi. se arată in mesajul publicat de Florin Cîțu.

Moțiunea ce cenzură împotriva ministrului Vlad Voiculescu depusă de PSD nu își mai are rostul

Odată cu demiterea lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, moțiunea depusă de PSD nu își mai are rostul. Vă aducem aminte că în urmă cu câteva zile, cei din PSD în frunte cu Marcel Ciolacu au depus o moțiune simplă de cenzură în care se dorea demiterea lui Voiculescu. PSD-ul susținea faptul că ministrul nu a făcut nimic concret de când se află în fruntea minsiterului ba a făcut numeroase gafe. De altfel, PSD prin vocea lui Ciolacu a anunțat faptul că va intra în grevă parlamentară pentru că votul moțiunii a fost amânat nejustificat de mult.

„PSD are capacitatea să scoată zeci de mii de oamni în stradă. Nu pot să îmi asum să îmbolnăvesc oameni. (…) Urmează şi greva parlamentară, este tot un instrument. Categoric, luăm în considerare, am vorbit în seara aceasta cu liderul… (Alfred Simonis, şeful grupului deputatilro PSD). Opoziţia nu mai merge la plen.

A spus domnul Iohannis că vrea şi Parlamentul sau? O să vorbim şi cu cei de la AUR, dacă tot nu mai contează opoziţia parlamentară…”, a anunţat Ciolacu într-o poziționare la postul de televiziune Antena 3.

Comentarii
 • Sa vina Banicioiu sau alti ministri PNL care fac jocurile mafiei din Sanatate. Ce noroc pe Arafat, se asterne praful pe subiectul tirului smurd reparat de un membru PNL

 • L-a demis nu pentru ca madam secretar de stat a semnat nu stiu ce ordin de ministru. Acela-i pretextul. L-a demis pentru ca s-a umplut paharul. Voiculescu este prea incompenent si prea nesimtit pana si pentru USR (Uniunea Slugilor din Romania).

 • Ciolacule, daca la 19 milioane de romani, PSD-ul poate scoate doar cateva zeci de mii, inseamna ca acest partid este varza. Tu, Ciolacule, trebuia sa distrugi acest guvern si aceasta colalitie de criminali, dar nu ai facut-o. Dormi linistit Ciolacule, ca pe voi PSD si pe PNL, nu-i va mai vota nimeni. Cat despre scursurile de la USR, avor aveau doar doua directii, ori spitalele de psihiatrie ori puscaria. Criminali isterici!!

 • Avem incredere in PNL si in presedintele Klaus Iohannis, l-au sustinut pe primarul Mihai Chirica si pe fostul ministru Costel Alexe. VOTAM PNL!!!

 • O fi din cauza ca a dorit transparentizarea achizitiilor?
  O fi din cauza ca intentiona sa organizeze concursuri pentru ocuparea posturilor de directori ai CJAS-rilor?
  O fi din cauza ca daduse un ordin care stabilea criterii de carantinare a localitatilor si in functie de numarul de teste efectuate?
  O fi, o fi, o fi…
  Acest ministru a vrut sa faca ceva corect si i-a deranjat prea tare pe liberali. Asa zisi liberali, ca sunt la fel, pana la identificare, cu PSD.
  USL traieste bine mersi!

 • In tara asta chiar nu se poate sa avem oameni politici care sa lupte pentru binele poporului? De ce poporul roman este ignorat de catre politiciniteni care a asi asigura averi pentru ei si acolitii lor?

 • Usr, o șleahtă de retardați isterici și neomarxisti – uitati-va la toți și veți vedea ce ochi goi au, parca ar fi demonici, cu priviri fixe fara nici un fel de sentiment, de parcă nu ar avea suflet și inima – care vor să distrugă, să ucidă tot ce este roman și românesc. Ăștia sunt canaliile acestei nații. Știți cum se zice, decât noi….mai bine ei. Pe ei români, și aruncati-i la groapa de gunoi ai omenirii. Nu ne merita. Suntem mult prea buni pentru aceste secături retardați.

 • O fi pentru că este un parvenit
  O fi pentru că este un mafiot
  O fi pentru că este un neonazist
  Afara cu astfel de specimene hitleristo-staliniste.
  Usr-ule ești grețos de anacronic!!!

Adauga un comentariu