Razboi în Ucraina

Olaf Scholz consideră că Putin ar trebui să recunoască înfrângerea: „Nu vom accepta nici o pace dictată de Rusia”

Publicat: 21 sept. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Olaf Scholz consideră că Putin ar trebui să recunoască înfrângerea Nu vom accepta nici o pace dictată de Rusia
Olaf Sholz consideră că Putin nu va câştiga războiul cu Ucraina

Aflat la New York, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Vladimir Putin ar trebui să recunoască înfrângerea, şi să renunţe la „ambiţiile sale imperiale”, care risca să distrugă Ucraina şi Rusia.

„De aceea nu vom accepta nici o pace dictată de Rusia şi de aceea Ucraina trebuie să fie capabilă să respingă atacul Rusiei”, a spus Scholz în prima sa intervenţie în cadrul Adunării Generale a ONU.

Olaf Sholz consideră că Putin nu va câştiga războiul cu Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a spus că revenirea imperialismului odată cu războiul lui Putin împotriva Ucrainei nu a fost un dezastru doar pentru Europa ci şi pentru ordinea păcii la nivel global, o ordine care este bazată pe reguli. De asemenea, el a cerut ONU să o apere de cei care ar prefera o lume în care „cei puternici îi conduc pe cei slabi”.

„Să privim neputincioşi cum unii vor să ne trimită înapoi într-o ordine mondială în care războiul este un mijloc comun al politicii, naţiunile independente trebuie să se alăture vecinilor lor mai puternici sau stăpânilor coloniali, iar prosperitatea şi drepturile omului sunt un privilegiu pentru cei puţini norocoşi?Sau reuşim împreună să ne asigurăm că lumea multipolară a secolului 21 rămâne o lume multilaterală? Răspunsul meu, ca german şi european, este: trebuie să reuşim”, a spus Scholz.

Scholz a mai menţionat ca pentru a atinge mai bine acest obiectiv, sudul global are nevoie de un cuvânt mai important de spus în afacerile mondiale, adăugând că o responsabilitate mai mare ar veni o convingere mai mare.

Sursele amintesc de altfel că aliaţii occidentali concurează cu Rusia pentru influenţă diplomatică de când Rusia a început invazia în Ucraina, pe 24 februarie.

În acest context, cancelarul german a anunţat că Berlinul va găzdui pe 25 octombrie o conferinţă privind reconstrucţia Ucrainei. Germania va ajuta guvernul de la Kiev cu „costul enorm al reconstrucţiei ţării”, a spus Scholz.

Președintele Erdogan preconizează când se va sfârşi războiul din Ucraina

Într-un alt context, amintim că în momentul în care a fost întrebat cât de curând, în opinia sa, războiul din Ucraina se va încheia, liderul turc Recep Erdogan a spus că „în primul rând, poziția Rusiei este foarte importantă”.

„În Uzbekistan, m-am întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin și am avut discuții foarte detaliate cu acesta”, a declarat preşedintele Erdogan.

Conform acestuia, liderul rus a demonstrat că încearcă să finalizeze acest lucru cât mai curând posibil.

De altfel, liderul turc a spus că în aceste momente, lucrurile par a fi destul de problematice și că își dorește ca acest conflict să se încheie în pace.

„Cred că se va face un pas semnificativ înainte”, a declarat președintele turc.

Reiterăm faptul că vinerea trecută, 16 septembrie, președinții Rusiei și Turciei au purtat discuții pe marginea summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai de la Samarkand. În urma întrevederii, Vladimir Putin a menționat că Erdogan nu i-a oferit să organizeze negocieri cu liderul Ucrainei Volodimir Zelenski și a subliniat, totodată, că președintele turc aduce o contribuție semnificativă la normalizarea situației, inclusiv la soluționarea problemei alimentare.

Cu toate acestea, acum, cancelarul german Olaf Scholz spune că Vladimir Putin ar trebui să recunoască înfrângerea în războiul cu Ucraina.

Comentarii
Adauga un comentariu