Razboi în Ucraina

Olanda intenționează să se alăture SUA și Germaniei pentru a trimite sistemul de rachete Patriot în Ucraina

Publicat: 17 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Olanda intenționează să se alăture SUA și Germaniei pentru a trimite sistemul de rachete Patriot în Ucraina
Olanda intenționează să se alăture SUA și Germaniei pentru a trimite sistemul de rachete Patriot în Ucraina

Olanda intenționează să se alăture SUA și Germaniei pentru a trimite un sistem de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, a declarat premierul olandez Mark Rutte în timpul unei întâlniri cu președintele american Joe Biden la Casa Albă marți.

„Avem intenția să ne alăturăm la ceea ce faceți cu Germania în proiectul Patriots, deci în sistemul de apărare aeriană. Cred că este important să ne alăturăm la asta”, a spus Rutte, adăugând că a discutat deja problema cu cancelarul german Olaf Scholz și cu președintele ucrainean.

„Nu putem accepta niciodată ca Putin și Rusia să scape cu asta, așa că responsabilitatea noastră de a-i duce în instanță, pentru a ne asigura că toate acestea se fac”, a spus Rutte.

Un purtător de cuvânt al ministerului olandez al Apărării a refuzat să comenteze dincolo de declarația lui Rutte.

Aproximativ 100 de militari ucraineni au început pregătirea cu rachete Patriot la baza americană

Departamentul de Apărare al SUA a confirmat că „până la 90 până la 100 de ucraineni” au sosit cu toții la Fort Sill, Oklahoma, și și-au început antrenamentul pe sistemul de rachete Patriot.

Luni, baza armatei americane a anunțat că trupele ucrainene au sosit la locație pentru a începe antrenamentele. CNN a fost primul care a raportat că antrenamentul urma să înceapă de îndată ce săptămâna aceasta.

Antrenamentul va dura „câteva luni”

Fort Sill găzduiește Centrul de Excelență Fires, unde SUA desfășoară antrenament Patriot pentru propria sa armată și pentru alte țări.„Instructori care predau SUA, națiunile aliate și partenere vor conduce instruirea ucraineană, iar aceste clase nu vor diminua misiunile de antrenament în curs de la Fort Sill”, a spus baza într-un comunicat.

Antrenamentul va dura „câteva luni” pe sistemul avansat, dar complex de apărare aeriană cu rază lungă, potrivit oficialilor Pentagonului. Nu este clar cât de mult poate accelera armata programul de antrenament.

Adauga un comentariu