International

Olena Zelenska, adevărul despre locul secret în care s-a refugiat

Publicat: 04 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Olena Zelenska adevărul despre locul secret în care s-a refugiat
Olena Zelenska a ținut să precizeze că nu a fugit din Ucraina, ci a rămas alături de poporul din țară și se ascunde împreună cu copiii ei într-un loc secret

Olena Zelenska a făcut noi declarații și a mărturisit că le-a dat viețile peste cap. Cu toate acestea, soția președintelui a ținut să precizeze că nu a fugit din Ucraina, ci a rămas alături de poporul din țară și se ascunde împreună cu copiii ei într-un loc secret.

Soția lui Volodimir Zelenski este foarte implicată e în salvarea populației, mai ales a copiilor răniți sau bolnavi.

Olena Zelenska, ținta rușilor

Olena Zelenska a povestit că motivul pentru care locuiește împreună cu copiii ei într-un loc secret este că știe că au devenit ținta rușilor. Prima doamnă are o colaborare strânsă cu organizația „Convoy for live” să se asigure că toți copiii, în special cei bolnavi și orfani, sunt scoși din țară în siguranță. În ajutorul acesteia a venit până și Papa Francisc, care i-a spus că poate trimite copiii bolnavi și în spitalele de copii din Italia

Soția lui Volodimir Zelenski încearcă să-i salveze pe cei mai lipsiți de apărare și nu ia deloc în calcul plecarea.

„Acum aceasta este sarcina mea de primă doamnă și, de asemenea, vocația mea. Soțul meu este aici, eu sunt aici. Dar toată lumea are dreptul să plece. Dacă nu poți ajuta cu rezistența, atunci mai bine pleci. Civilii nu trebuie să devină scuturi umane sau victime. În plus, dacă rămân aici mulți civili, militarilor le este greu să protejeze orașele. Deci este necesar ca familiile, în special copiii și bătrânii, să părăsească zona de război. Mai bine să fii refugiat decât să mori”, a declarat prima doamnă într-un interviu exclusiv pentru ziarul italian La Repubblica.

Olena Zelenska: „Sunt concentrată pe problema umanitară”

Olena Zelenska a mai spus că se concentrează pe problema umanitară și au început să evacueze copii orfani și cu dizabilități și pacienții cu cancer, astfel încât aceștia să poată continua tratamentul în Polonia și Franța.

„Sunt concentrată pe problema umanitară. Evacuăm copiii orfani și cu dizabilități și pacienții cu cancer, astfel încât aceștia să poată continua tratamentul în Polonia și Franța. Toate spitalele noastre s-au mutat în adăposturi și, după cum știți în oncologie, nu ai voie să greșeti, așa că am convenit că acești copii trebuie tratați în străinătate. Și o facem astfel încât să putem aduce Ucraina mai aproape de victorie: salvându-ne copiii. Este o misiune pe care o desfășor cu primele doamne din toată lumea, cărora vreau să le mulțumesc”, mai spune aceasta.

Opt „convoaie ale vieții” cu 300 de copii și rudele lor au ajuns la clinica Unicorn împreună cu medicii

Prin intermediul proiectului Olenei, opt „convoaie ale vieții” cu 300 de copii și rudele lor au ajuns la clinica Unicorn împreună cu medicii. De acolo vor fi parțial sortați pentru Europa.

„Sfântul Scaun s-a alăturat proiectului, la cererea personală a Papei Francisc. El a fost cel care, după ce i-a vizitat pe tinerii ucraineni internați la Roma în primele săptămâni de război, a sugerat ca alți copii să vină în Italia”, a mai spus Olena.

Adauga un comentariu