Actualitate

Olguța Vasilescu, dură la adresa lui Klaus Iohannis: „Am văzut un preşedinte care a vorbit ca la Radio Erevan!“

Publicat: 06 mai 2020

Preşedintele Klaus Iohannis a ascultat „solemn” imnul aşa-zisului Ţinut Secuiesc şi a declarat că a fost recunoscător pentru modul în care a fost primit, iar PNL a fost în Harghita şi Covasna să ia voturi pentru Traian Băsescu şi pentru actualul şef a statului, a susţinut, miercuri, deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu.

„Parlamentul nu a lucrat în această perioadă, dar mă întreb de ce Guvernul României, în perioada când a lucrat Parlamentul, a întârziat punctul de vedere pentru aceste legi cu mai bine de o lună de zile. Cât de greu era să scrie că nu e de acord cu aceste proiecte de lege, cu aceste iniţiative legislative? Două rânduri, ca să poată să fie îndeplinită procedura administrativă, astfel încât să le putem vota în perioada în care lucram. Din nefericire, din cauza unui coleg de la PNL care a venit şi a plimbat COVID-ul prin Parlament, a fost şi o perioadă nefericită din viaţa noastră, când a trebuit să stăm în izolare cu toţii”, a afirmat Olguţa Vasilescu în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea proiectului privind Codul administrativ.

Ea a adăugat că PNL nu trebuie să vorbească despre înţelegerea PSD cu maghiarii: „Aţi uitat când, acum câţiva ani, era să ne batem la modul fizic în Parlament pentru modul în care susţineaţi statutul minorităţilor naţionale? Aşa cum aţi uitat că atunci mergeaţi foarte des în judeţele Harghita, Covasna, Mureş ca să luaţi voturi pentru Traian Băsescu. Acum s-a întâmplat acelaşi lucru pentru Klaus Iohannis, când preşedintele statului român a mers acolo, a ascultat solemn imnul unui aşa-zis Ţinut Secuiesc, când a primit steagul, şi a şi spus că este recunoscător pentru modul în care a fost primit. Nu îi e ruşine să vorbească? Chiar nu mai aveţi pic de ruşine?”.

Olguţa Vasilescu a mai susţinut că „preşedintele Iohannis vorbeşte ca la Radio Erevan”.

„Eu am văzut un preşedinte care a vorbit ca la Radio Erevan – că a dat PSD nişte drepturi minorităţilor naţionale, în condiţiile în care PSD a luat nişte drepturi, şi tocmai ne-au confirmat cei de la UDMR că prin Codul administrativ făcut de guvernarea PSD s-au luat nişte drepturi pe care minorităţile, nu doar cea maghiară, le aveau de peste 20 de ani. Şi de aici frustrarea lor. (…) Deci, fix ca la Radio Erevan, preşedintele spune că PSD a dat, în condiţiile în care PSD luase nişte drepturi de la minoritatea maghiară”, a afirmat ea.

Comentarii
  • Doamna Vasiilescu ,nu oamenii din Harghita si Covasna voteaza legi in parlament ..sunt destui oameni de treaba acolo ca sa vada dezastrul facut de unii politicieni..si nu cred ca le-a placut nici lor cum au fost batuti oamenii care protestau pasnici…

  • Nu mai este pentru nimeni o noutate, cum vorbeste Iohanis,asa este el setat,idei putine,dar fixe,PSD si „antecoruptea”,de o buna „pereoada”.

Adauga un comentariu