Actualitate

Olguța Vasilescu, reacție dură după ce Ludovic Orban a anunțat că ia în calcul OUG pe justiție: „Ospiciul PNL livrează câte o ticăloșie pe oră“

Publicat: 03 dec. 2019

Fostul ministru Lia Olguța Vasilescu a răbufnit după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că ia în calcul o OUG pe justiție.

„Ce ziceau „profesioniştii” lui peşte? Ca cine dă OUG pe Justiţie trebuie scos în afara legii şi băgat la puşcărie! Ce fac ei acum? Dau OUG pe Justiţie! Ba încă mai şi şantajează că nu cumva să se atace la Curtea Constituţională ce fac ei… Că fac şi mai urât! Ospiciul PNL livrează câte o ticăloşie pe oră!”, scrie Vasilescu pe Facebook.

Ludovic Orban a declarat, luni, că abrogarea recursului compensatoriu va intra în proiectul de lege pe care Guvernul își angajează ”răspunderea în justiție”, dacă proiectul de lege existent în Parlament nu va fi aprobat de Camera Deputaților.

Klaus Iohannis și echipa lui Ludovic Orban, primii beneficiari de pe urma PSD: Salariile demnitarilor, creșteri spectaculoase de la anul

Ludovic Orban a declarat că, dacă se dorește tergiversarea, iar reglementările pe Justiție pentru care se dorește asumarea vor fi atacate la Curtea Constituțională, atunci Guvernul va da Ordonanță de Urgență. În caz contrar, a spus premierul, există riscul unei adevărate paralizii în sistemul judiciar.

”Dacă intră în vigoare pensionarea anticipată a magistraților, există riscul să dispară din sistem aproape 2.700 de magistrați. Vă dați seama că va fi paralizată activitatea parchetelor și a instanțelor. În acest mod, accesul la justiție al cetățeanului va fi restricționat dramatic, oamenii nu vor putea să-și găsească dreptatea în instanțe pentru că instanțele vor fi supraaglomerate.

Dacă există dorința de a tergiversa și se va ajunge și la CCR, vom face ce avem la dispoziție. Dacă nu se modifică articolele, Justiția va fi paralizată și nu vom accepta asta.

Suntem obligați să apelăm la OUG, care să ne permită să adoptăm rapid aceste modificări”, a declarat Orban.loading...

Adauga un comentariu