Local

Oliver Stan și Luminița Solcan vor să fie liberi! Magistrații au hotărât ca ei să rămână internați la „Grajduri”!

Publicat: 07 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Oliver Stan și Luminița Solcan vor să fie liberi Magistrații au hotărât ca ei să rămână internați la Grajduri

Un bărbat și o femeie, acuzați de comiterea unor fapte șocante, rămân internați în Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță „Pădureni – Grajduri”. Judecătorii ieșeni au respins contestația formulată de Oliver Florin Stan.

Atfel, individul acuzat că ar fi încercat să arunce în aer un corp de clădire de la universitatea din Copou va rămâne la „Grajduri”. Oliver Stan a cerut de mai multe ori înlocuirea internării medicale cu un tratament urmat la domiciliu, dar a fost refuzat de magistrați.

Pe 8 iulie 2013, Oliver Stan a intrat într-o sală în care 41 de studenți susțineau examenul de licență, înarmat cu o bombă improvizată dintr-un proiectil găsit pe un câmp. Individul a strigat că o va detona și a cerut să vină Poliția, dar a fost imobilizat de doi studenți. Atunci, medicii au hotărât că Stan nu a avut discernământ. Barbatul, care suferă de schizofrenie paranoidă, a spus că a recurs la acel gest deoarece voia „să-și facă descoperirile cunoscute”.

La rândul ei, Luminița Zamfira Solcan (47 de ani) rămâne internată la „Grajduri”. Femeia a fost acuzată ca l-a ucis pe părintele Roger, liderul spiritual al comunității din Taizé. În urmă cu câțiva ani, femeia a fost adusă la Iași. Ea a fost transferată din Spitalul de Psihiatrie Dijon, după ce ieșeanca a fost înjunghiată în spitalul francez de către o colegă de cameră. Potrivit autorităților franceze, Solcan a fost înjunghiata de 17 ori cu un cuțit în centrul specializat „Chartreuse”. Problemele Luminiței Solcan au început în 2005, când ieșeanca l-a omorat pe liderul Comunității Ecumenice din Taizé.

Adauga un comentariu