Prima pagină » Actualitate » Omicron are un risc cu 80% mai mic de spitalizare în Africa de Sud, susţin cercetătorii
Omicron are un risc cu 80% mai mic de spitalizare în Africa de Sud, susţin cercetătorii

Omicron are un risc cu 80% mai mic de spitalizare în Africa de Sud, susţin cercetătorii

23 dec. 2021, 15:00,
în Actualitate

Sud-africanii care contractează Covid-19 în al patrulea val actual de infecții au cu 80% mai puține șanse de a fi spitalizați dacă se infectează cu varianta omicron, în comparație cu alte tulpini, potrivit unui studiu publicat de Institutul Național pentru Boli Transmisibile.

Odată internați în spital, riscul de boală severă nu diferă de alte variante, au spus autorii conduși de oamenii de știință Nicole Walter și Cheryl Cohen.

Omicron are un risc mult mai mic de spitalizare decât Delta, arată un studiu

În comparație cu infecțiile delta din Africa de Sud între aprilie și noiembrie, infecțiile cu omicron sunt asociate cu un risc cu 70% mai mic de boli severe, au spus ei. Datele omicron au fost colectate pentru cele două luni până în noiembrie.

De când a fost identificată de oamenii de știință din Africa de Sud pe 25 noiembrie, varianta omicron a alimentat un număr record de cazuri în toată țara. Cea mai dezvoltată economie a Africii a inoculat pe deplin aproximativ 44% din populația să adultă pe o perioadă de șapte luni.

În datele care sunt transmise unei publicații medicale preprintare – MedRxiv – autorii au ajustat pentru diverși factori de confuzie care ar putea influența rezultatele, inclusiv vârsta, sexul și dacă cazurile au fost reinfecții cunoscute. Pentru severitatea bolii după internare, s-au ajustat, de asemenea, pentru prezența altor boli și imunizarea prealabilă.

Studiul a mai arătat că cei cu omicron pot avea încărcături virale mai mari.

Studiul este „important”, deși utilizarea așa-ziselor controale istorice în comparație cu infecțiile din delta dintre aprilie și noiembrie înseamnă că rezultatul său poate fi părtinitor de probleme de timp, a spus Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea de Est din Marea Britanie. Anglia.

„Deci, chiar dacă cazurile de omicron au fost mai puțin probabil să ajungă în spital decât cazurile de delta, nu este posibil să spunem dacă acest lucru se datorează diferențelor inerente de virulență sau dacă acest lucru se datorează imunității mai ridicate a populației în noiembrie comparativ cu mai devreme. anul”, a spus Hunter.

La începutul detecției variantei Omicron a virusului COVID-19, oamenii de știință au fost șocați de viteza cu care se transmite dar și cu modificările suferite. Așadar, OMS s-a reunit de urgență pentru a discuta despre aceste detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`