Prima pagină » International » OMS, după misiunea în Wuhan: „Toate ipotezele rămân deschise și necesită analize și studii suplimentare”
OMS, după misiunea în Wuhan:

OMS, după misiunea în Wuhan: „Toate ipotezele rămân deschise și necesită analize și studii suplimentare”

13 feb. 2021, 10:52,
BZI.ro, în International

Toate ipotezele sunt încă luate în considerație de Organizația Mondială a Sănătății în investigația privind originile COVID-19, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

O misiune condusă de OMS în China a declarat săptămâna aceasta că va investiga în continuare dacă virusul a scăpat dintr-un laborator, o situație pe care o consideră extrem de puțin probabilă. Statele Unite au declarat că vor revizui concluziile misiunii.

„Au fost ridicate unele întrebări dacă unele ipoteze au fost eliminate. După ce am vorbit cu unii membri ai echipei, doresc să confirm că toate ipotezele rămân deschise și necesită analize și studii suplimentare”, a spus Tedros, conform Mediafax.

„O parte din acea muncă poate să nu se încadreze în scopul acestei misiuni. Am spus întotdeauna că această misiune nu va găsi toate răspunsurile, dar a adăugat informații importante, care ne duc mai aproape de înțelegerea originilor virusului COVID-19”, a spus el.

Misiunea a afirmat că principalele ipoteze sunt că virusul a provenit dintr-un liliac, deși există mai multe scenarii posibile pentru modul în care a trecut la oameni, posibil mai întâi prin infectarea unei alte specii de animale. Fosta președinte al SUA Donald Trump, care a părăsit funcția luna trecută, a declarat că este de părere că virusul ar fi putut scăpa dintr-un laborator din orașul chinez Wuhan. China a negat cu tărie acest lucru și spune că Institutul de Virologie din Wuhan nu a studiat viruși apropiați de COVID.

Cazurile de COVID-19 au trecut pragul de 10 milioane în Europa de Est – bilanţ Reuters

Numărul de cazuri de COVID-19 în Europa de Est a depăşit pragul de 10 milioane vineri, potrivit unui bilanţ întocmit de Reuters, în timp ce ţările din regiune au în vedere creşterea achiziţiilor de vaccinuri de la mai mulţi furnizori pentru a accelera programele de imunizare, potrivit AGERPRES.

Ţările din Europa de Est au raportat mai mult de 10,02 milioane de cazuri de COVID-19 şi 214.691 de decese de la debutul pandemiei. Cu toate acestea, potrivit unei analize Reuters, media zilnică de noi cazuri în regiune a scăzut cu aproape 31% în ultimele 30 de zile, în raport cu luna precedentă.

Rusia înregistrează cele mai multe cazuri de infecţii în regiune şi a devenit prima ţară europeană care a depăşit luni 4 milioane. De altfel, Rusia este şi ţara care a raportat cele mai multe decese în Europa de Est – aproximativ 79.194, potrivit aceluiaşi bilanţ Reuters. În Europa de Est, şapte ţări – Rusia, Polonia, Republica Cehă, România, Ungaria, Slovacia şi Bulgaria – au administrat aproximativ 4,5 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, potrivit datelor provenite de la ministerele sănătăţii din statele respective.

Până în prezent, Rusia a administrat cel puţin 1 milion de vaccinuri împotriva COVID-19, conform cifrelor raportate de autorităţi. Presupunând că fiecare persoană are nevoie de două doze de ser, aceasta reprezintă o cantitate suficientă de vaccinuri pentru imunizarea a aproximativ 0,3% din populaţia ţării, potrivit analizei Reuters.
Pe fondul pandemiei care a ucis deja 750.000 de persoane numai în Europa, întârzierea în livrări anunţată de producătorii de vaccinuri AstraZeneca PLC şi Pfizer Inc a pus în pericol obiectivul Uniunii Europene de a vaccina 70% dintre adulţi până în vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *