International

OMS și-a schimbat poziția. Anunțul neașteptat despre coronavirus

Publicat: 06 iun. 2020

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a schimbat vineri poziţia referitoare la purtatul măştilor și s-a aliniat tendinţei la nivel global.

OMS a recomandat utilizarea acestora în locuri publice aglomerate pentru a stopa răspândirea pandemiei noului coronavirus, informează sâmbătă dpa, citată de agerpres.

Cu toate acestea, agenţia ONU cu sediul la Geneva a subliniat că purtatul măştilor poate creşte riscurile pentru sănătate dacă oamenii le contaminează atingându-le cu mâinile murdare.

“Măştile pot crea un fals sentiment de securitate”

“Măştile pot crea, de asemenea, un fals sentiment de securitate”, a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus într-un briefing de presă online.

Oficialul OMS a avertizat că purtatul măştilor nu poate înlocui igiena mâinilor, distanţarea fizică şi nici ţinerea sub urmărire a pacienţilor şi a contactelor lor sociale. “Nu pot spune acest lucru suficient de clar: doar măştile singure nu vă vor proteja de COVID-19”, a subliniat Tedros.

OMS nu a mai pledat până acum pentru utilizarea în masă a măștilor

OMS nu a pledat pentru utilizarea în masă a măştilor în orientările sale anterioare pe această temă difuzate la începutul lunii aprilie.

Vineri, Tedros a susţinut că guvernele ar trebui să încurajeze utilizarea măştilor acolo unde transmiterea virusului este răspândită şi unde este dificil să se păstreze o distanţă sigură între persoane, “cum ar fi în transportul public, în magazine sau în alte medii îngrădite sau aglomerate”.

Deşi există încă puţine date ştiinţifice solide referitoare la efectul purtării măştilor, OMS şi-a schimbat poziţia pe baza dovezilor despre transmiterea virusului de către persoanele infectate care încă nu au dezvoltat simptome COVID-19 şi de persoane infectate care nu dezvoltă simptome clare.

OMS a remarcat, de asemenea, că măştile textile cusute le permit oamenilor să acţioneze într-un fel în legătură cu virusul, constituind în acelaşi timp o posibilă sursă de venit.

Comentarii
  • Noi ordine de la Peking pentru comunistul etiopian ! In rest …. mai nimic ! Ramanem la vechea parere : A fost un atac cu arma bacteriologica al Chinei comuniste impotriva statelor Europei si USA pentru distrugerea economica ! Si AU REUSIT ! Din pacate etiopianul din slujba Chinei comuniste a primit un bacsis mititel ! Ca asa sunt comunistii : economi ! OMS a pierdut 450 mil Dolari – cat dadea USA si au primit de la Xi-Ping-Pong comunistul doar 20 mil Dolari ! Cam proasta afacere !

Adauga un comentariu