Prima pagină » Actualitate » OMV și Lukoil au ieftinit în bloc motorina în România. Prețul benzinei e neschimbat
OMV și Lukoil au ieftinit în bloc motorina în România. Prețul benzinei e neschimbat

OMV și Lukoil au ieftinit în bloc motorina în România. Prețul benzinei e neschimbat

04 feb. 2023, 13:40, 3 ,
în Actualitate

OMV Petrom şi Lukoil au ieftinit, surprinzător, motorina, cu numai o zi înaintea interzicerii importului de carburanţi din Rusia Liderul pieţei de distribuţie carburanţi, OMV Petrom, a ieftinit surprinzător sâmbătă, cu numai o zi înaintea intrării în vigoare a embargoului impus de UE importului de produse petroliere ruseşti, motorina cu 5 bani/l, după ce în zilele precedente scăzuse preţul benzinei cu un ban/l, iar cel al motorinei, cu 2 bani/l. Şi Lukoil a redus sâmbătă preţul combustibilului diesel cu 3 bani/l, relevă date analizate de Profit.ro.

OMV și Lukoil au ieftinit în bloc motorina în România

În ultimele 10 zile, motorina s-a ieftinit cu 12 bani/l, iar benzina cu 4 bani/l în staţiile OMV şi Petrom, după ce în cele 2 săptămâni premergătoare se scumpiseră cu 24, respectiv 29 bani/l.

În urma ieftinirilor de sâmbătă, preţul motorinei standard din staţiile Petrom, de 7,57-7,60 lei/l, este cu 2 bani mai redus decât cel din staţiile Lukoil concurente.

De asemenea, motorina standard comercializată în staţiile premium OMV la un preţ de 7,65-7,70 lei/l este cu 6 bani mai ieftină decât în staţiile concurente ale MOL şi Rompetrol, care vor efectua, probabil, la rândul lor ieftiniri în orele următoare, comentează Profit.ro.

Preţul benzinei a rămas sâmbătă neschimbat.

Consumul anual de carburanți al României este de circa 7,3 milioane de tone

Consumul anual de carburanți al României este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină. Doar două treimi din motorina consumată intern este produsă în rafinăriile autohtone, restul fiind importată. Embargoul impus de UE importului de produse petroliere, în special motorină, rusești nu-și va face însă efectul imediat.

Importurile ridicate din Rusia din 2022, dar și cele din ianuarie 2023, efectuate de statele membre UE, implicit România, sunt menite să asigure stocurile necesare evitării unei penurii, în special de motorină. În plus, majoritatea cargourilor disponibile sunt deja sau vor fi încărcate cu produse petroliere rusești până pe 5 februarie și vor ajunge la destinație în următoarea lună.

Primele efecte ale embargoului impus de UE importului de produse petroliere rusești ar putea apărea în luna aprilie, când și cererea va înregistra o creștere sezonieră, iar stocurile efectuate în ultima perioadă vor începe să se diminueze.

Comentarii
  • Tara lui #PestePrajit

    Daca nu era Lukoil sa le sufle-n ceafa, OMV facea ce voia din Romania. Impuneau ce preturi voiau ei. Mark my words!

  • Noroc cu rusii ca mai ieftinesc cate ceva…Porcanii mioritici umar la umar cu aia occidentali stiu numai sa mareasca preturile la orice si pe urme sa grohaie ca Putin si rusii sunt vinovati.Niste nesimtiti.Le-au dat rusii peste raturi cu propaganda lor mincinoasa cand au ieftinit benzina.

  • daaaa
    e foarte ieftin mare noroc cu rushyy luaiar sai ia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025