Cancan

Operația simplă care a scandalizat internetul!

Publicat: 28 apr. 2020

O întrebare simplă a încins internetul şi i-a împărţit pe „matematicieni” care își petrec timpul liber pe internet în două tabere. Cât fac 7-5+2=?

Simpla problemă de matematică a stârnit o mulţime de reacţii pe Facebook, acolo unde sute de oameni s-au întrecut în rezolvarea exerciţiului, oferind, pe lângă răspuns şi o explicaţie mai mult sau mai puţin… logică.

Ce au răspuns oamenii
70% dintre internauții care s-au înghesuit să își dea cu părerea sunt de părere că adunările se fac înaintea scăderilor ( ca la înmulțiri și împărțiri) astfel încât rezultatul să fie 0.

Care este de fapt rezultatul corect
Răspunsul corect la întrebarea: cât fac 7-5+2 derivă din următoarea regulă: în cazul exerciţiilor în care apar operaţii de acelaşi ordin (numai adunări şi/sau scăderi, sau numai înmulţiri şi/sau împărţiri), le efectuăm în ordinea în care sunt scrise).

Comentarii
 • Foarte normal sa dai raspunsul ca operatiile de mai sus fac 0 atata timp cat ai facut scoala la fara frecventa ca in ziua de azi .Daca ai facut scoala vei da raspunsul corect adica 4.

 • Foarte normal sa dai raspunsul ca operatiile de mai sus fac 0 atata timp cat ai facut scoala la fara frecventa ca in ziua de azi .Daca ai facut scoala in alte timpuri vei da raspunsul corect adica 4.

 • Sunt surprins.La nivelul la care a ajuns educatia si învățământul procentul(70%)de,,matematicieni”mi se pare mic.Cred ca Spiru Haret n- ar fi prea încântat de evoluția învățământului românesc din ultimii 30 de ani

 • Sunt surprins.La nivelul la care a ajuns educatia si învățământul procentul(70%)de,,matematicieni”mi se pare mic.Cred ca Spiru Haret n- ar fi prea încântat de evoluția învățământului românesc din ultimii 30 de ani
  Nu am mai facut nici un comentariu pe aceasta tema

 • Trebuie sa fim de acord ca rezultatul e 4 . Hai sa punem problema in felul urmator insa :
  Matematica e o stiinta exacta . cata vreme poti obtine un rezultat , indiferent care ar fi el , calculand de orice maniera , atunci matematica nu mai este o stiinta exacta . Peste ani si ani , or sa vina alti matematicieni si or sa spuna :
  Rezolvati operatiunile in modul in care au fost aranjate si ala e rezultatul . Daca ai fi calculat sub orice forma si rezultatul era acelasi , atunci matematica se mai poate numi o stiinta exacta , pana atunci…CUM O NUMIM ?

Adauga un comentariu